Bolu’da 19. Beypiliç Yetiştirici Semineri Gerçekleştirildi

Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan Beypiliç firmasının bu yıl 19’uncusu düzenlenen ‘Yetiştirici Semineri’ Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bordo Salon’da gerçekleştirildi.

Bolu’da 19. Beypiliç Yetiştirici Semineri Gerçekleştirildi

Her yıl üreticilerini bir araya toplayarak tavuk üretimi konusunda bilgilendiren Beypiliç, bu yıl da ‘19. Beypiliç Yetiştirici Semineri’ni üniversite kampusünde gerçekleştirdi. Bordo Salon’da verilen seminere Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş ile 11 bölge ve 35 ilçeden bin 200’ü aşkın üretici katıldı.

Seminerde konuşan Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, aile olarak her geçen gün büyümeye devam ettiklerini söyleyerek, “Beyaz üretimine büyük ölçüde katkıda bulunan bir firmayız. Bugüne kadar firmamız tüm dünyada adından sıkça söz ettirir hale geldi. Beypiliç ailesinin bu kadar büyümesi hem personel sayısının artması hem de üretici sayısının giderek artmasıyla sağlandı. Seminerimizin üreticilerimize ve firmamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bolu, Düzce, Sakarya ve Beypazarı başta olmak üzere birçok ilçeden seminere katılan binlerce üretici, Ross Aviagen firması Teknik Sorumlusu Dr. Tolga Erkuş tarafından slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirildi. Üreticilere özellikle para kazanabilmeleri için kümeslerdeki ara geçiş havalandırmalarının şart olduğu vurgulandı.

Yaklaşık iki saat süren seminerin ardından bin 200 üretici, aileleriyle birlikte Beypiliç tarafından Abant’ta düzenlenen pikniğe katıldı.

Kaynak: İHA