İhlas Vakfı Yurtları Aşçılarına Profesyonel Eğitim

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi ve TAŞFED işbirliği ile İhlas Vakfı Öğrenci Yurtlarında görevli aşçı ve aşçı yardımcılarına yönelik gelişim atölyesi programı yapıldı.

İhlas Vakfı Yurtları Aşçılarına Profesyonel Eğitim

İhlas Vakfı’nın Bahçelievler’deki merkezinde gerçekleştirilen organizasyona İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Manav, milli aşcı Emre Erguvan ve İhlas Vakfı Yurtlarında çalışan aşçı ve aşçı yardımcıları katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay, vakfın 33 yurdunda bulunan aşçı ve aşçı yardımcılarının bir arada olduğunu belirtti.

Yurtlarında kalan öğrencilerin aileleri tarafından kendilerine emanet edildiğini vurgulayan Okyay, “Yurtlarımızda kalan evlatlarımızın dengeli ve sağlıklı beslemeleri bizim sorumluluğumuzdadır. Aşçılarımızın bu konudaki emekleri çok büyük. Bizde buna katkıda bulunmak için böyle bir organizasyon hazırladık” dedi.

Okyay ayrıca yoğun mesaisi arasında kendilerini kırmayarak organizasyona katılan Yalçın Manav’a da teşekkürlerini sundu.

Federasyon Başkanı Yalçın Manav, konuşmasına böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek başladı.

Kendisini 1996’dan bu yana milli dava olarak gördüğü aşçılık mesleğinin ilerlemesine ve gelişmesine adadığını belirten Manav, İhlas Vakfı’nı böyle bir organizasyon düzenlemesinden dolayı tebrik etti.

Aşçılara seslenen Manav, aşçılık mesleğinin sevmeden yapılamayacağını dile getirerek, “Sevmeden, aşık olmadan bu mesleği yapamazsınız. Bunlar olmadan aşçılık mesleğini temsil edemezsiniz” dedi.

Federasyon olarak çalışmalarına da değinen Manav, 12 yıldır aşçılık yarışmaları düzenlediklerini söyleyerek 2014 yılında bu yarışmanın Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından kıtalararası yarışma kategorisine alındığını söyledi.

“Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz. Dünyanın her yerinde Türk mutfağının lokantalarının açılmasını istiyoruz. Bunun için de aşçılık okullarına ihtiyacımız var.”diyen Manav, federasyon olarak okul projelerinin olduğunu dile getirdi.

Manav’a konuşmasının ardından Mehmet Okyay tarafından günün hatırası olarak plaket takdim edildi.

Aşçılara programa katıldıkları için TAŞFED sertifikası verildi.

Konuşmaların ardından hazırlanan stantta milli aşçı Emre Erguvan tarafından aşçılara pratik yemek tarifleri ve pratik bilgiler verildi.

Bir hafta süren program boyunca federasyona bağlı şef aşçılardan eğitim alan İhlas Vakfı aşçılarına organizasyona katıldıklarından dolayı TAŞFED üyesi olduklarını belirten birer sertifika verildi.

Aşçılar bu sertifika ile Dünya Aşçılar Birliği’nin de üyesi oldular.
Kaynak: İHA