'Sanal Dünya Çocukların Geleceğini Yok Ediyor'

Zirve ǜniversitesi Psikolojik DanışŸmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Aslan, çocukların hayal dünyasını esir alan sanal oyunlardan uzak tutulması gerektiğŸini bildirdi.

Aslan, yaptığŸı yazılı açıklamada, çocukların gerçek hayatta yapamadıkları pek çok şŸeyi oyunlar vasıtasıyla yapabildiklerini ve bu durumun onlarda bağŸımlılık oluşŸturduğŸunu belirtti.

Sanal dünya ve özellikle sanal oyunların çocuklara sahip olmadıkları yada gerçek hayatta yapamadıkları şŸeyleri yapma imkanı sağŸladığŸını kaydeden Aslan, bu durumun da onlarda bağŸımlılık yaptığŸını vurguladı.
Oyunlardaki karakterlerin bağŸımlılık yoluyla çocukları esir aldığŸını ifade eden Aslan, şŸunları kaydetti:
"Bu bağŸımlılık da çocukların hayal dünyasını kısıtlıyor ve bir noktadan sonra onları köreltiyor. Bu durum çocukların asosyal bir kişŸiliğŸe bürünmesine ve zihinsel faaliyetlerinin olması gereken seviyenin çok çok altında seyretmesine neden oluyor."
LJocukları sanal dünyadan ve sanal oyunlardan uzak tutmaları konusunda aileleri de uyaran Aslan, "LJocukların, sanal dünya yerine eski dönemlerde olduğŸu gibi sokak oyunlarına ihtiyacı var" ifadesinde bulundu.
 
Kaynak: AA