Taç'tan, Ortahisar Belediye Başkanı Genç'e Ziyaret

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve beraberindekiler, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.

Genç, Adnan Taç ile beraberindeki Trabzon Sanatevi Yürütme Kurulu üyeleri Kenan Atalay, Mehmet Kuvvet ve Haydar Çoruhlu'yu makamında kabul etti.
Taç ziyarette Genç'e, Trabzon'un kültür ve sanat hayatına yönelik olumsuz gelişmeler ve son olarak Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinin bulunduğu parselin satışa çıkarılmasına yönelik kaygılarını aktardı.
Görüşmede ayrıca 13-19 Ekim'de Trabzon Sanatevi tarafından "6. Sanat Günleri" etkinliği organize edileceğini söyleyen Taç, bu konuda Genç'ten destek istedi. Taç, Genç'e, etkinlikler hakkında dosya da sundu.
Genç, ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzon'un geçmişinden bugüne taşıdığı kültür ve sanat kenti duruşuna katkı sağlayıp destek olacaklarını ifade ederek, "Sözde değil özde destek yapacağız" dedi.

Kültür ve sanat etkinliklerini önemsediklerini ifade ederek bu etkinliklere her türlü desteği vereceklerini dile getiren Genç de Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nin bulunduğu parselin satışının durdurulması ve Kültür ve Turizm Bakanlığına devri konusunda ilgili kurumlara Ortahisar Belediyesi olarak yazılar yazdıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: AA