Kaymakam Özbek, Mahsumiye Medresesini Ziyaret Etti

Adilcevaz Kaymakamı ǖzer ǖzbek, ilçeye bağŸlı Bahçedere köyünde 25 yatılı talebesi bulunan Mahsumiye Medresesi'ni ziyaret ederek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında medresede eğŸitim gören talebelerle görüşŸen, talep ve sıkıntılarını dinleyen ǖzbek, medreseden ve aldıkları eğŸitimden memnun olup olmadıklarını sordu.
ǖğŸrencilerin dile getirdiğŸi talepleri dinleyen ǖzbek, medreselerin geleceğŸe yön geren alimleri yetişŸtirdiğŸini, bu nedenle sahip çıkılması gerektiğŸini bildirdi.
Medrese talebelerinin aynı zamanda İmam Hatip Liselerini de açıktan okuyarak eğŸitimlerini tamamlayabildiklerini anımsatan ǖzbek, "Talebelerin büyük bölümü gelecekte imam olarak görev yapacaktır. Medrese gezdiğŸim kadarıyla çok temiz ve eğŸitime yönelik projeyle yapılmışŸ. Tabi ki bazı eksikleri var inşŸallah onu da el birliğŸiyle tamamlayacağŸız" dedi.

Medrese Hocası Sıracettin Yıldız ise ǖzbek'in ziyaretinden duyduğŸu memnuniyeti dile getirerek, "Bu ziyaret talebelerimize ayrı bir moral oldu. Hem biz hem de talebelerimiz yalnız olmadığŸımızı hissettik. Allah kaymakamımızdan ve ilçe müftümüzden razı olsun" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA