Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş Elazığ’da

10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerin birilerini çok mahcup edeceğini, bazı anket şirketlerinin ya kapatacağını, ya da çıkıp özür dileyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, herkesi şaşırtacak kadar büyük ve Türkiye siyasetini sarsacak kadar ciddi bir oy alacaklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde düzenlenen Karakoçan 1. Mazlum Doğan Kültür, Sanat ve Doğa Festivali’ne katıldı.

Festivalde konuşma yapan Demirtaş, “Türkiye’de uzun yıllardır ezilen bütün halklar adına ortak mücadele sürdürürken şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle yeni bir yaşamın teklifi, yeni bir yaşamın önerisi ve coşkusuyla cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında Türkiye halkları, ezilenleri, ve ötekileştirilip yok sayılmış kimliklerin büyük bir umutla kendi ilkelerine sahip çıktığını ifade eden Demirtaş, bunun zulme, faşizme karşı ortaya konulan direniş sayesinde olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin hiçbir yerinin tekçiliğe teslim olmadığını" söyleyen Demirtaş, "Hey yer her şehir her kasaba her mahalle rengarenkti. Değişik kültürler, diller, mezhepler, inançlar değişik yaşam tarzları Türkiye’nin dört bir yanında her zaman hüküm sürdü, yaşadı, şimdi de yaşıyor. Bakmayın siz, bunlar meydanlarda tek dil tek ırk diye bağırıp çağırıyorlar. Bunlar burada milliyetçi oyları devşirmeye milliyetçi oyları etraflarında toplamaya çalışıyorlar. Her birimiz Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Arap, Ermeni, Yahudi, Süryani olabiliriz. Alevi, Sünni olabiliriz. Eğer biz bu topraklarda korkmadan, başkasından kaygılanmadan devletten ürkmeden yaşarsak kendi vatanımız, anavatanımız kendi devletimiz bizim devletimiz dedikten sonra niye bölünelim. Niye kavga edelim. Şimdi Türkiye’deki iktidar politikası da bizi adım adım Suriye’ye götürüyor. Türkiye’de her yerde gerginlik var. Şimdi adam çıkmış cumhurbaşkanı olacak. Başkan olacağım diyor ama kendisine oy vermeyen herkese hakaret, tehdit yağdırıyor. Madem anketlere göre yüzde 56 yüzde 58 oyun var madem Türkiye’nin yarısından fazlası senin arkanda bu korku niye o zaman. Kimden korkuyorsun" şeklinde konuştu.

"İKİ ADAY DA UMUT VERMİYOR"
"Devletin bir numaralı koltuğuna, cumhurbaşkanlığı koltuğuna şimdi hep birlikte adayız" diyen Demirtaş, “Bu devleti hem yukarıdan hem aşağıdan değiştiriyoruz, dönüştürüyoruz. Bizler özgürlük devleti, halkların devleti haline getiriyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar artık Türkiye’de ırkçılık ve tekçilik para etmeyecek. Türkiye’nin yüzde 80’i işçi emekçisidir, alın teri ile üretendir. Bu ülkede 24 milyon işçi var, 24 milyon az bir rakam değil. Çocuk, kadın, genç, yaşlı 24 milyon işçi, emekçi var. Bunlardan sadece bir milyonunu sendikalı yapabildiler, izin verdiler. Sendikalı olmanızı istemediler. Yani Türkiye toplumunun bütün yükü sizlerin yani emekçilerin omuzlarında. Ama iş oy vermeye gelince rahat bir şekilde faşizmi, ırkçılığı, milliyetçiliği körüklüyorlar. Meydanlarda tek dil tek millet yaygarasıyla, gazıyla oyları topluyorlar. Bu nedenle bu seçimde artık her yerde buna bir cevap verilecektir. Biz ırkçılığa pirim vermiyoruz denilecektir. En fazlada ezilen işçi emekçiler sesini yükseltecektir. Hele hele kadınlar, kadına bu hükümet döneminde yapılan hakaretler hiçbir dönemde yapılmadı. Her türlü saygısızlığı kadının cinsiyet kimliğine kadının düşüncesine yaptılar. Kadını aşağılayarak insan muamelesi yerine koymayacak bir politikayı sergilediler. Gece gündüz size bağıran bu beladan kurtulun. Onu birde cumhurbaşkanı yapmayın başınıza. O başbakan olarak kalsın onun başına beni getirin görün bakın ne oluyor. Bizler inanınki bu ilkelerimizle savunduğumuz bu yeni yaşam çizgisiyle aday olmasaydık Türkiye halkları şu iki adaya mahkum olsaydı çok büyük haksızlık olacaktı. Umutsuz, karamsar, geleceği olmayan bir Türkiye’ye dönüşmüştü Türkiye. İki adayda da ne heyecan var ne de gelecek vaadi var. İki aday da zerre kadar umut vermiyor. İki aday da Türkiye’nin aydınlık geleceğini temsil etmiyor. Şimdi yeni yaşamı biz adım adım birbirimize güvenerek, destekleyerek kuracağız” ifadelerini kullandı.

“KÜRT HALKININ KÜRT EVLADINA SAHİP ÇIKMASI TARİHİ KIYMETTİR”
Kürt halkının kendi birliği ile kendilerini desteklemesinin çok kıymetli ve değerli olduğunu da vurgulayan Demirtaş, “Elbette ki Kürt halkının kendi içinden çıkmış bir Kürt gencine, Kürt evladına sahip çıkması tarihi önemde tarihi kıymettedir. Bunun olacağından zaten şüphe duymuyorum. Batıda herkes şunu biliyor. Mesele sadece Kürt halkının meselesi değil. Ezilen bütün Türkiye toplumlarının, halklarının sorunudur. Biz hepsinin ortak adayı olarak hepsinin sorunuyla, derdiyle ilgilenecek bir cumhurbaşkanlığı sözü ile meydanlardayız. Arkamızda direnen bir halk gerçeği var. Direnen gençler, kadınlar var. Karadeniz'de direnen nineler var. Grevde direnen işçiler var arkamızda. Her yerde biz bu kölelik sistemini kabul etmiyoruz diyen, taşeron sistemini kabul etmiyoruz diyen işçiler var. Biz onlara güveniyoruz. Onlarla birlikte adım adım yürüyoruz. Gözümüz koltukta değil, gözümüz onların yüreğindedir. Bütün ezilenler artık bu seçimden sonra gönül rahatlığı ile diyecek ki, aramızdaki ayrılık, gayrılık bitti. Kürt’ün ezileni ile Türk’ün ezileni el ele veriyor. Alevi'nin ezileni, Sünni’nin ezileni el ele veriyor. Karadeniz bu mesajımıza görkemli bir selam veriyor. Bundan daha büyük bir kazanım olur mu. Yeni yaşam artık adım adım inşa edilmeye başladı” dedi.

ANKET ŞİRKETLERİNE DE ÇATTI
Demirtaş konuşmasını, "Çankaya’ya ben değil, siz çıkıyorsunuz. Artık Cumhuriyetin başkanı, cumhurun başkanı, devletin başkanı halk olacak. Biz bunun bu seçimden sonra artık gerçekleştiğini göreceğiz. Türkiye değişiyor, hem de kalıcı bir şekilde, hepimizin eliyle, emeğiyle değişiyor. Darbe ile cunta ile değil. İşte bu kadar büyük bir renkli kitle ile başı açık, başı kapalısıyla, genciyle, yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle sizler değiştiriyorsunuz. Umarım bütün bu çabamız ve emeğimiz asla boşa gitmeyecek. İnşallah 10 Ağustos’ta ortaya çıkacak sonuçlar birilerini çok mahcup edecek. Bazı anket şirketleri ya kapatacaklar kendilerini ya çıkıp özür dileyecekler. Bu kadar yalan yanlış anket yayınladıkları için bu halktan özür dileyecekler. Çünkü göreceksiniz oyumuz herkesi şaşırtacak kadar büyük ve Türkiye siyasetini sarsacak kadar ciddi bir oy olacak" diyerek tamamladı.
Kaynak: İHA