İran Heyetinden Van Tso'ya Ziyaret

Salmas kentinden çeşitli temaslarda bulunmak üzene Van'a gelen İran heyeti, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade, Salmas Esnaf Odası Başkanı Kazım Bedelli ve Belediye Meclis Üyesi Thait Zakiri, Takva ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Takva, Van'ın İranla ekonomik ve ticari ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını belirtti.

Van'ın sahip olduğu bu konumun değerlendirilmesi gerektiğini ancak bu konuda yapılan çalışmalara rağmen beklenen ilerlemenin sağlanamadığını vurgulayan Takva, "Son dönemlerde Türkiye ve İran arasındaki olumlu gelişmeler bizleri gelecek adına ümitvar etmiştir. Kapıköy ve Razi Sınır kapısının yıllardır gelişme göstermemesi bizleri yeni arayışlara sevk etmiştir. Bu nedenle Başkale ilçesinde bulunan Gelincik Sınır Kapısının mutlak suretle açılması gerekir" dedi.

Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade ise Salmas'ın 250 bin nüfuslu bir şehir olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Özellikle İran'daki yeni dönemle birlikte Salmas olarak eyalet nezdinde çok önemli bir lobi gücümüz var. Salmas olarak Van ile ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çaba göstereceğiz. Özellikle sınırımızda bulunan Kuzareş ve Gelincik kapılarının açılması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu gerçekleşirse Van ve Salmas arası mesafe 110 kilometre düşecek. Bu da daha fazla insanın geçişi, daha fazla işbirliği demektir.''
Kaynak: AA