Yabancı Askeri Okul Öğrencileri İstanbul'da

Kara Harp Okulu'nun misafiri olarak Türkiye'de bulunan 21 ülkenin kara harp okulu öğrencileri, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Meydanı'nı ziyaret etti.

Kara Harp Okulu ile dost ve müttefik ülke kara harp okulları arasında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Uluslararası Harbiyeli Askeri Eğitim, Atış ve Tatbikat Haftası" etkinliğine, ABD, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Cezayir, Çin, Gürcistan, Hollanda, İspanya, Kırgızistan, Güney Kore, Kosova, Makedonya, Pakistan, Polonya, Romanya, Senegal, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Ürdün'den askeri okul öğrencileri katıldı.

Kara Harp Okulu Uluslararası İlişkiler subayı Binbaşı Serhan Sapmaztürk, etkinliğin bu yıl yedinci kez düzenlendiğini söyleyerek, Uluslararası Harbiyeli Askeri Eğitim, Atış ve Tatbikat Haftasına 21 ülkeden 21'i subay, 63'ü askeri öğrenci olmak üzere, toplam 84 personelin katıldığını söyledi.

Sapmaztürk, 11 Ağustos'ta Ankara'da başladıkları faaliyette Kara Harp Okulu'nun tanıtımı ve Ankara Kültür gezisinin düzenlendiğini belirterek, "Bu kapsamda katılımcılar Anıtkabir'i de ziyaret etti, ardından İzmir'de Menteş Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde Harbiyeliler ile birlikte 5 gün eğitim aldılar" dedi.

Binbaşı Sapmaztürk, etkinliğin son ayağında ise, 2 günlük İstanbul gezisi planlandığını aktararak, bu kapsamda ilk gün Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Meydanı'nı gezdiklerini, yarın da Kapalıçarşı gezisi ve tekne ile boğaz turu gerçekleştireceklerini söyledi.

Etkinliğe katılan Bangladeşli 20 yaşındaki Anika Tabassum Trisha, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'deki Kara Harp Okulu çok iyi. Ayrıca bizimle ilgilenen tüm görevliler ve eğitimciler de oldukça iyi ve arkadaş canlısıydı" dedi.

Kosovalı Saranda Lutfiu da kendisinin askeri okul öğrencisi olduğunu kaydederek, "Öncelikle bunu bize mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada geçen günlerimizde farklı ülkelerden arkadaşlar edindik ve çok eğlendik. Bir çok farklı askeri etkinliğe katıldık, askeri eğitim aldık. Müthiş zaman geçirdik. Ayrıca, Türk insanı da gerçekten çok eğlenceli" diye konuştu.

Senegal'den etkinliğe katılan Pape Alioune Sene ise, İstanbul'u ve Türkiye'yi sevdiğini dile getirerek, eğitim kapsamında farklı ülkelerden arkadaş edindiğini ve Menteş'teki eğitimde atış, engelli parkuru ve birçok farklı konuda eğitim aldıklarını ifade etti.

Etkinliğin sonunda katılımcılara, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet bölgesinin tarihi ve kültürel geçmişine ilişkin bilgi verildi.

Kaynak: AA