Bü İslami İlimler 10 Master Yüksek Lisans Öğrencisi Alıyor

Bartın Üniversitesi (BÜ) İslami İlimler Fakültesi’nin 10 master, yüksek lisans öğrencisi alacağı bildirildi.

Bü İslami İlimler 10 Master Yüksek Lisans Öğrencisi Alıyor

2012 yılında eğitim, öğretime başlayan ve 2013’de kurucu Dekan Prof. Dr. Yakup Civelek’in atanmasıyla birlikte, her geçen gün yeni gelişmelere imza atan Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, 10 master, yüksek lisans öğrencisi alacak.

BÜ İslami İlimler Fakültesi dekanlığından yapılan açıklamada, “Temmuz 2013’de Prof. Dr. Yakup Civelek’in atanmasıyla birlikte fakülte, pek çok başarıya imza attı. Fakülte öğretim üyesi sayının, bir yıl içinde 2’den 19 çıktı. 2014-2015 akademik yılında ilk defa 82 birinci, 42 ikinci öğretim olmak üzere 124 öğrenci öğrenim görecek. YÖK’ün onaylamasıyla, yine bu yıl ilk defa yüksek lisans, master programı açıldı. Buraya sınavla 10 yerli 2 yabancı öğrenci alınacak. ALES sınavından 55 alan ve lisans notu 60 olan herkesin başvuracağı Temel İslam Bilimleri Anabilim dalında Arap dili, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, mezhepler tarihi, tasavvuf gibi alt branşlar bulunmakta ve sınavda bu alanlarla ilgili temel konularda olacaktır. Başvuru formu ve gerekli bilgiler üniversitenin ana sayfası, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yer almaktadır” denildi.

Sınava katılacak adaylara başarı dileyen Dekan Prof. Civelek, yüksek lisans programının üniversitenin ve dolayısıyla Bartın’ın imajına olumlu katkılar sunacağını ve çevre üniversiteler arasında daha başarılı bir konuma çıkaracağını ifade etti.

Kaynak: İHA