Çocuklarını Okutmak İsteyen Anne, Fırıncı Oldu

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Hülya Candemir, aile ekonomisine katkıda bulunmak ve 3 çocuğunu okutmak için 10 yıldır fırıncılık yapıyor.

Fırında genellikle erkeklerin çalıştığını gören vatandaşlar, günde 2 bine yakın ekmek çıkartan Candemir'e şaşkınlıkla bakıyor. Üç çocuk annesi Candemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır ekmek ürettiği fırında bir de çırak yetiştirdiğini söyledi.

Bir kadın olarak ekmek yapmaya alışık olduğunu, işini severek yaptığını dile getiren Candemir, "Eşim çalıştığı Arabistan'dan izne gelmişti. Üç çocuk ve eşimin ailesi ile tek başıma ilgileniyordum. Eşime tekrar dönmemesini ve burada ekmek fırını açmak istediğimi söyledim" dedi.

Bu isteğinin eşi tarafından olumlu karşılandığını anlatan Candemir, şunları kaydetti:
"Günde yaklaşık 15 saat çalışıyorum. Erkek işi yapmama rağmen işimden çok memnunum. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki azimli olsunlar. Bu fırın sayesinde çocuklarım çok şükür meslek sahibi oldular. Genelde fırıncılığın erkek işi olmasından dolayı Hamamözü halkı ilk etapta beni benimsemedi fakat zamanla ilçe genelinde düğünlerin baklavasını, böreğini ben pişirdim. Hiç beklentim olmadan katkım olsun diye herkese yardımcı olmaya çalıştım. O şekilde yardımcı olduğumdan dolayı herkes de beni benimsedi."
- "Kendi çocuklarıma yapar gibi hijyenik hazırlıyorum"
Sattığı ekmekleri kendi çocuklarına yedirecekmiş gibi özenle hazırladığını vurgulayan Candemir, "Burada yaptığım ekmekleri, pideleri evde kendi çocuklarıma yapar gibi hijyenik hazırlıyorum. Bu nedenle Hamamözü halkı daha çok benim fırınıma gelmeye başladı.

Elemanlarımı da hijyen konusunda uyarıyorum" diye konuştu.

Fırında kendisinden başka iki kadının daha çalıştığını açıklayan Candemir, "Ramazan dolayısıyla izin verdim. Çörek ve börek çıkartıyoruz. Bu şekilde işimi yürütüyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA