Bik Samsun Şube Müdürü Bayraktar Açıklaması

Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, bazı gazete yöneticilerinin hak ettiğinden fazlasını almak için çaba içine girdiğini iddia ederek, "Muhabir kadrosunda yer alanlar günlerce, aylarca hiçbir habere imza atmıyor" dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, gazetelerin kadrolarında gösterdikleri yazarlardan bir çoğunun gazetelerde köşe yazmadığını ifade etti.

Yazarların, toplumun en önemli aynalarından biri ve yazdıklarıyla kamuoyu oluşturma gücü olduğuna değinen Bayraktan, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Bir bakıyorsunuz muhabir kadrosunda yer alanlar günlerce, aylarca hiçbir habere imza atmıyor. Bir bakıyorsunuz öyle muhabirler var ki gazetede çıkan bütün haberlerde imzası var. Tabi bunun böyle olması mümkün değil. Superman muhabir olsa bu kadar habere imza atılması mümkün değil. Tabi bir de en önemli konularda birisi de asgari kadrolarda yer alan arkadaşlarımızın vergi mükellefi olduğunu görüyoruz. Bu kanunen yasak. Vergi mükellefi olan veya gazetecilik dışında başka bir işte çalışanların asgari kadrolarda yer alması mümkün değildir."
Gazetelerin, mahreç kullanma gerekliliği olduğu için ajans haberleri dışında kalan haberlere muhabir kadrolarında gösterdikleri kişilerin imzalarını attığını ileri süren Bayraktar, "Atılan imzaların sorumlulukları var. Çalışmadığı halde muhabir kadrosunda yer alan arkadaşların bu konuda dikkatli olması lazım. Haberleri olmadan imzalarının kullanılmasına müsaade etmemeleri gerekir. Olacak şey değil. Bazı gazete yöneticileri hak ettiğinden fazlasını almak için çaba içine giriyor. Buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA