Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kentte okuyan üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya geldi.

Şair Nabi Öğrenci Yurtları tarafından Beykapı Öğrenci Yurdu'nda verilen iftara Güvenç'in yanı sıra Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Müftüsü İhsan Açık ile çok sayıda iş adamı katıldı.

İftarın ardından bir süre yurtların sorumlusu Bekir Söylemez ile sohbet eden Güvenç, söz konusu yurtların kentteki faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.
Güvenç, öğrencilerle iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yurt görevlilerine ihtiyaç sahibi öğrencilere destek oldukları için teşekkür etti.
Türkiye'de huzur içerisinde bir ramazan ayının geçirildiğini vurgulayan Güvenç, şöyle devam etti:
"Allah'a şükür huzur içerisinde bir ramazan yaşıyoruz. Birçok İslam ülkesinde Müslümanlara ağız tadıyla oruç tutmayı bile çok görüyorlar ama ülkemizde şükür birlik ve beraberlik var. Böylesi ilim yuvalarında huzur içerisinde oruç tutabiliyoruz. Allah zeval vermesin bu huzur sizlerin sayesinde, milletin inancı sayesinde, sağduyusu sayesinde oluyor. Ülkemizin önü açık olsun gençliğimiz inşallah gelecekte çok daha ahlaklı bilgili insanlar olur temennisindeyim. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları büyük özveriyle yürüten yurtlarınıza teşekkür ediyorum.''
Yurtların sorumlusu Söylemez ise Türkiye'de ramazan ayının bereket ve tüm güzelliğiyle yaşandığını ancak komşu Suriye, Irak gibi Müslüman ülkelerinde ciddi sıkıntıların yaşandığına değindi.
Herkesin orucunu açarken zulüm altında olan Müslümanlara dua etmesi gerektiğini belirten Söylemez, Türkiye'nin önünde ise daha güzel günlerin olduğuna inandıklarını anlattı.
Söylemez, kentte 41 yurt ile hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayarak ''3 yıl önce 50 bina yaptırmayı hedefliyorduk çok şükür Şanlıurfa esnafı ciddi destek sağladı ve şu anda 41 yurda ulaştık. Önümüzde sadece 9 eksik var ve 2015 yılı eğitim dönemine kadar inşallah bu hedefimize hep birlikte ulaşacağımıza inanıyoruz. Belediyemizin, sanayicilerimizin ve diğer tüm hayırseverlerimizin desteğiyle hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi.

Kaynak: AA