Ramazan’ın İlk Cumasında Vatandaşlar Türbe ve Camilere Akın Etti

Bursa’da Ramazan ayının ilk cuma namazında türbeler ziyaretçi akınına uğrarken, camiler dolup taştı.

Ramazan’ın İlk Cumasında Vatandaşlar Türbe ve Camilere Akın Etti

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa'da, Ramazan'ın ilk cuma gününde vatandaşlar türbe ve camilere akın etti. Cuma namazında Bursa Ulucami'ye sığmayan vatandaşlar, cami bahçesinde namaz kıldı. 11 ayın sultanı Ramazan’ın gelişiyle birlikte kentteki caddeler boşaldı. Ramazan’ın ilk cuması olması sebebiyle Ulucami de diğer camiler gibi doldu taştı. Ramazan’ın getirdiği manevi ortamda ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, camilerin bahçesinde dahi yer bulmakta zorlandı.

CUMA NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ KILDIRDI
Öte yandan çeşitli programlara katılmak için Bursa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ulucamii’de cuma namazını kıldırdı. Cuma namazındaki hutbesinde İslam ülkelerinin birlik, beraberlik ve barış içinde olması gerektiğinden bahseden Görmez, Ramazan ayının önemini anlattı.

EMİR SULTAN HAZRETLERİNİN TÜRBESİNE ZİYARETÇİ AKINI
Gönüllerin huzura erdiği ve manevi duyguların arttığı Ramazan ayının ilk cumasında Emir Sultan Hazretlerinin Türbesi ziyaretçi akınına uğradı. Emir Sultan Camii’ne Cuma namazı kılmak için gelen vatandaşlar türbeye de giderek dualar okuyor. Ramazan ayında türbelere gelip dua etmenin kendilerine huzur verdiğini belirten vatandaşlar, “Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün bir cenazemiz vardı. O vesile ile Emir Sultan Camii’ne geldik. Namazımızı burada kılacağı ve Emir Sultan Hazretlerinin türbesinde dua ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA