Feribot Kuyruğu Değil, Deniz Kuyruğu

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde bayramın son gününde plajlar doldu taştı.

Feribot Kuyruğu Değil, Deniz Kuyruğu
Dünyaca ünlü Ayazma'nın serin sularına kavuşanlar ise yollarda çektikleri sıkıntıyı çabucak unuttu.
Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere Çanakkale’ye gelen tatilciler, feribotlarda olduğu gibi plajlarda da uzun kuyruklar oluşturdu. Bayramın son gününü denize girerek geçirmek isteyenler, Bozcaada’nın dünyaca ünlü Ayazma Plajı'na akın etti. 35 dereceyi aşan sıcaklarda Ayazma’nın buz gibi sularına kavuşmanın hayalini kuran tatilciler, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Plaja giden yolda araçları koyacak yer kalmadı. Uzun kuyruklara rağmen plaja ulaşıp denize giren vatandaşlar ise, yollarda yaşadığı sıkıntıyı hemen unuttu. Tatilin son gününü de bu şekilde değerlendiren vatandaşlar, akşam dönüş yoluna çıkacaklarını söylediler. Bayram tatilini hafta sonuyla birleştirerek 9 güne çıkaran tatilciler ise durumdan oldukça memnun.

Bayramı Bozcaada’da geçiren vatandaşlar, adanın doğası, denizi ve diğer güzellikleriyle unutulmaz bir tatil yaşarken, yaşanan yoğunluk esnafı da memnun etti. Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle temmuz ayını boş geçirdiklerini söyleyen ada esnafı, “Ramazan'da çok fazla iş olmadı ama bayramda böyle bir yoğunluk bekliyorduk. Hazırlıklarımızı da buna göre yapmıştık. Her şey planladığımız gibi gitti. Önceki yılların aksine herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Gelen misafirlerimiz rahat ve huzurlu bir şekilde tatillerini yaptı. Biz de onlara elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştık” dedi.

Bozcaada’da toplam 3 bin 500 yatak kapasitesi olan otel ve pansiyonlar, bayram tatilinde tamamen doldu. Kalmak için Bozcaada’da yer bulamayanlar ise günü birlik gelmeyi tercih etti.
Kaynak: İHA