Silopili İhracatçılara ‘ihracat Teşhir Merkezi’ Anlatıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulması planlanan Habur İhracat Teşhir Merkezi için Ticaret Sanayi Odası'nda tanıtım toplantısı yapıldı.

Silopili İhracatçılara ‘ihracat Teşhir Merkezi’ Anlatıldı

Ortadoğu Ticaret Borsası Silopi’de kurmayı planladığı Habur İhracat Teşhir Merkezi için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Şırnak Ticaret Sanayi Odası Silopi temsilciliği konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Ortadoğu Ticaret Borsası İcra Kurulu Başkanı Murat Çuhadar, Şırnak TSO Başkan Yardımcısı ve Silopi Temsilcisi Nedim Taşkın, Silopi TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve ihracatçı firma sahipleri katıldı.

Toplantıda Ortadoğu Ticaret Borsası İcra Kurulu Başkanı Murat Çuhadar Habur İhracat Teşhir Merkezi hakkında ihracatçıları bilgilendirdi. İhracatçı firma sahiplerinin Habur Teşhir Merkezi hakkındaki sorularını cevaplayan Çuhadar katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Teşhir merkezi için hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Çuhadar, farklı sektörlerde 2 bin 400 üretici firmayı Silopi’ye taşıyacaklarını ifade etti.

İhracat teşhir merkezlerinin artık bir zorunluluk haline geldiğini aktaran Çuhadar isteyen her firmanın kendileri ile bu sektörde yer alabileceğini dile getirdi

Çuhadar ayrıca Cizre TSO ile yaptıkları görüşmelerde olumlu netice aldıklarını ve beraber adım atma kararı aldıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA