Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri İçin İftar Programı

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından iş adamlarına yönelik düzenlenen iftar yemeğinde, Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri için yardım toplandı.

Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri İçin İftar Programı

Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri için düzenlenen iftar yemeği dualarla açıldı. İftardan sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, “Biliyorsunuz her yere ve herkese nasip olmayan bir değerimiz var. Sahabeyi kiramda Savfan Bin Muattal Hazretleri Adıyaman’da madfun. Sahabelerin hepsi istinasız Resulullah efendimizin sohbetiyle müşerref oldular. Onların ruhları, akılları kalp ve vicdanları ile nihayet bütün hissiyatları, peygamber terbiyesinden geçti. Onun feyziyle büyüdüler. Başka bir ifade ile onlar dağın güney yamacındaki çiçekler gibi, güneşten doğrudan doğruya istifade ettiler ve onun zatiyle görüştüler. Bu sahabelerden biride Saffan Bin Muattal Hazretleridir. Bu zatın burada medfun olması aynı zamanda bizim misafirimiz olması demektir. Bu nedenle yeniden yetmişe kadar hepimizin bu zata sahip çıkmamız gerekmektedir. Başta milletvekillerimiz olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yapmaya gayret göstermiştir.

Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri külliye projesi içerisinde, ticaret alanı, park alanı, sosyal aktivite alanı, piknik alanları, şehitlik, kurban kesim alanı bulunmakta. Cami ve müştemilatında ise, 200 kişilik konferans salonu, 6 adet dükkan, 96 adet wc, 10 adet duş kabini, kütüphane, imam odası, kafe ve restaurant, en önemlisi de sahabeyi tanıtım ve danışma merkezi bulunacaktır. Ayrıca 2 adet lojman ile70 kişinin aynı anda kalabileceği 4 katlı konuk evi bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri, için programa katılan iş adamlarından yardım parası toplandı.

Yemeğe Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcılarından, Murat Süzen, Mehmet Uğur Arslan, Yunus Altıner ile Levent Öztin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurahman Toprak, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve çok sayıda iş adamları katıldı.

Kaynak: İHA