(düzeltme) Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Çalışma Ofisini Açtı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, seçim öncesi verdiği sözü yerine getirdi.

(düzeltme) Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Çalışma Ofisini Açtı
Her hafta salı günü Fatsa’da, çarşamba günleri Ünye’de tam gün mesai yapacak olan Başkan Yılmaz, Fatsa’daki çalışma ofisinin hizmete açılmasıyla Fatsa ve havzasına yönelik çalışmaları daha yakın takip etme imkanı buldu

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yaşaroğlu İş Merkezinde tefriş edilen çalışma ofisinin açılışına Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen ve Belediye meclis üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa’daki makam odasına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

“HER HAFTANIN SALI GÜNÜ FATSA’DA OLACAĞIM”
Başkan Yılmaz, seçim döneminde mesailerinin haftada bir gününü Fatsa’da ve Ünye’de geçirme sözü verdiğini hatırlattı. Bu sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
“Artık her salı günü görüşme yapmamız gereken Fatsa ve hinterlandındaki arkadaşlarımızla çalışma ofisimizi bir merkez kabul edip görüşmelerimize başlayacağız. Fatsa Belediye Başkanımızla birlikte Fatsa’da yapacağımız projeleri konuşacağız. Resmi olarak ismimizi Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Çalışma Ofisi olarak planladık. Aynısını Ünye ilçemizde de yapacağız. Oradaki eksiklerimizde giderildiği zaman haftanın çarşamba günü de orada olacağız. Lokal ve somut olarak mahalle mahalle proje bazlı yapılması gerekenlere yönelik ara dönemlerimizde esnaflarımızı ziyaret edeceğiz ve burası stratejimizi belirlediğimiz mekan olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Sözlerini tutan bir yerel yönetici mensubu olmaktan da onur duyduğumuzu özelikle söylüyorum. Ordumuz, Fatsa’mız ve ilçelerimiz buradan çıkacak hayırlı kararlarla önümüzdeki günlere daha umutlu bakarız” dedi.

“FATSA BELEDİYESİ’NİN YÜKÜ ARTTI”
Fatsa Belediyesi’nin borçları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şunları söyledi:
“Fatsa Belediyesi Türkiye’de büyükşehir yasası devreye girdikten sonra büyükşehir yasasının sıkıntılarını yaşayan sayılı ilçelerden birisidir. Bizim 19 ilçemiz içinde Fatsa Belediyemiz emsalinde olan ilçemiz yok. Fatsa Belediyemiz daha önce 75 bin nüfusa hitap ederken şuan 105 bin nüfusa hitap ediyor. Fatsa Belediyemize 8 tane belediyemizin birleştirmesi ile birlikte çok iyi borç ve personel yükü geldi. Fatsa ilçemize gelen paranın yüzde 40’ı Ordu Büyükşehir Belediyemize kesiliyor. Fatsa Belediyemizi 75 bin’den 105 bin nüfusunu çıkarken 8 beldemizi borçları ile birlikte üzerine devir alırken, devletten geçen yıl bu zamanda 2.5 trilyon (milyon) alırken bu yıl ise bu rakam yarı yarıya düştü. Bunun yanında Fatsa Belediyesi geçiş döneminde olduğu için sıkıntıları doğal olarak burada belediye başkanımız yaşıyor. Bunun yanında yapılması gereken ana hizmetlerin yüzde 90’ı Büyükşehir belediyemize devir edildi. Yol, su, kanalizasyon, İtfaiye, Mezbahane, mezarlık, hafriyat gibi işler artık Büyükşehir yapacak. Fakat bu devir sürecinin artılarını Büyükşehir göremedi. Çünkü süremiz daha 3 aylık. Geçmişe ait 8 belde belediyesinden oluşan yük borcu sebebiyle Fatsa Belediyemiz bu 3 aylık süreçte çok ciddi bir sıkıntı yaşadı. Şimdi geçiş dönemi arıyoruz. Belediyeler Birliği olarak kendimde Başkan Vekili olarak torba yasanın içine sadece Fatsa Belediyesi değil ama bu tip belediyeler rahatlatabilecek bir paket uygulaması koyduk. Kişi başı hazineden gelen bedeller olmak üzere. Büyükşehir yasası bizim tasnif ettiğimiz bir yasadır. Fakat ilimizin imkanları sebebiyle Büyükşehirin ile getirdikleri yanında diğer büyükşehirlerle kıyaslandığında getiremedikleri de oldu. Kocaeli’de kişi başı kamudan ayrılan para 765 TL iken Ordu’da 211 TL. Bu fiyat arasındaki hizmet farklılığını siz tahmin edebilirsiniz. Kocaeli bir sanayi şehri ve orada toplanan vergiler oranın ekonomisine katkı sağlıyor. Ordu ilimizde toplanan vergi oranı çok az. Bizim kamudan almış olduğumuz pay bu anlamda düşük oluyor. Biz bunları bahane etmiyoruz. Fatsa Belediyemiz örnek bir belediyedir. Sayın Başbakanımızın önüne bizzat sunduğum ve rakamları ile konuştuğumuz bir belediyedir. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve bu süreç kontrolümüz altına alındı. Fatsa Belediyesi kendinden kaynaklanmayan ve belde belediyelerinden oluşan yeniden yapılandırmak suretiyle bir takım ilave kaynaklar üretmek suretiyle hazırlık yapacaktır. Çok karamsar bir tablo olduğunun kanaatinde değilim. Bir iki ay içinde gayretli çalışmalarımız sonucu bu sorunlar çözülecek. Fatsa’da 10 yıllık bir tecrübeli belediyemiz var. İlk baştaki geçişlerde kaynaklanan bu olumsuz durumu Fatsa belediyesi ve biz aşacağız.”

“ÇÖPTEN KURTULACAĞIZ”
Ayazlı Mahallesi’nde bulunan Fatsa çöplüğü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Çöple ilgili kararımızı bu hafta netleştireceğiz. Ordu, Ünye ve Fatsa merkezde Ordu’da kurulacak tesisle birlikte Fatsa ve Ünye’yi taşıma merkezi ile planladığımız kısmi vahşi depolama merkezi olarak oluşturacağımız alanları gerçekleştireceğiz. Ordu’daki ve Ünye’deki sahile dökülen çöplerden yakın bir zamanda kurtulacağız. Ordu’nun daha sonra çöpünü bir bütün olarak düşünüyoruz. Buna yönelik Fatsa ve havzası bizim aktarma merkezimiz olacak. Fatsa’daki çöpü de kuracağımız tesise kiralayacağımız ve taşıyacağımız ilave tırlarla birlikte çöpü aktaracağız. Planlaması bir bütün olarak yapıldı. Çöple ilgili süreç bizim kontrolümüzde söz ve taahhütlerimiz birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA