Şirince'de Tarihi St John Baptist Kilisesinde Müzik Dolu Gece

Şirince'deki tarihi St.

Şirince'de Tarihi St John Baptist Kilisesinde Müzik Dolu Gece
John Baptists Kilisesi, Polonya’nın en güzel seslerinden iki sanatçının şan resitaline ev sahipliği yaptı.
28. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu ve Festival organizatörü İKSEV işbirliği ile Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yılı sebebiyle düzenlenen etkinliklerden biri olan Şirince'deki konseri çok sayıda müziksever izledi.

Polonya'nın en ünlü sanatçılarından Lilianna Zalesinska (mezzo soprano)'nın "Müzik ve Tutku" başlıklı şan resitalinde Zalesinska’ya piyanist Szczepan Konczal eşlik etti.

Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, İzmir Fahri konsolosu Ceyla Borovalı ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper'in de izlediği konser sırasında ezan okunması ile piyanist Szczepan Konczal, eser in sonlanmasının ardından konsere kısa bir ara vermesi ise izleyicilerden anlamlı alkış aldı.

Konser sonunda ayakta alkış alan sanatçılar programlarında Mozart, Chopin, Brahms, Tschaikovsky, Rachmaninov gibi ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayarak büyük beğeni topladı.

Kilise'nin büyüleyici atmosferinde müzik dolu bir gece yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade eden izleyenler Festival'in müzikalitesi ve isabetli mekan seçimleri nedeniyle konserden memnun olduklarını belirttiler.
Kaynak: İHA