Didim Uluslararası Halk Oyunları Festival Hazırlıkları Sürüyor

Didim Halk Oyunları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü Derneği, 24-27 Temmuz 2014 tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslar arası Halk Oyunları Festivali öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Didim Uluslararası Halk Oyunları Festival Hazırlıkları Sürüyor

Didim Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği'nin (DAHOT GSK) öncülüğünde 24-27 Temmuz 2014 tarihlerinde Didim’in en sahipliğinde gerçekleşecek olan Uluslararası Halk Oyunları Festivali hazırlıkları sürüyor.

Dernek Başkanı İlyas Aydur, DAHOT’un Didim’de aktif bir sanatsal topluluk olduğunu ifade ederek ‘Bugüne kadar ilçemizi yurt içi ve yurtdışında başarı ile temsil ettik. Bir çok ülkede Didim’i ve ülkemizi temsil noktasında bulunduk. Bu festival ile bu kez ev sahipliği yapacağız!” dedi.

Aydur, festivale Gürcistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Kırgızistan ve Sırbistan Karadağ ve Türkiye’den 400 dansçının katılacağını belirterek ‘Festivalimizin ana fikri; gelecekte uluslararası işbirliği için yeni iletişim biçimleri geliştirmektir. Ayrıca; festival ile ilçemizin turizmine katkı sağlarken, farklı kültürlerin mozaiğini yansıtacağız!’ diyerek Didimlilerden destek istedi.

CANLI YAYINLANACAK
Aydur, festivalin gerçekleşeceği 24-27 Temmuz 2014 tarihlerinde festival programlarının Yapımcı Yönetmen Ali Şenyuva’nın sahibi olduğu Ege Star Web Tv’den www.egestarweb.tv bağlantısından canlı olarak yayınlanacağını da ifade etti.

Aydur, festivalin gerçekleşmesi için derneğe katkı sunan Didim Belediyesi, Garden Of Sun Otel, Club Medusa, D Marin Didim, İkbal’s Restaurant, Can Dostlar Türkü Evi, Aqua Park, Doktor Bey Polikliniği, Tarhan Club’a ve kendilerine her aşamada destek sunan Didim Kaymakamlığına teşekkür etti.

Didim Uluslarası Halk Oyunları Festival Programı Şöyle:
24 Temmuz 2014 Perşembe saat 21.30: Kortej (Tuntaş Otel- Altınkum Limanı)
25 Temmuz 2014 Cuma saat 21.30: D Marin (Amfi Tiyatro)
26 Temmuz 2014 Cumartesi saat 21.30 (Akbük Tören Alanı )
27 Temmuz 2014 Pazar Saat 21.30 Didim Kent Meydanı (GALA)
Kaynak: İHA