Gümüşhaneli Dağcılar Süle Köyünde Keşfe Çıktı

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular merkeze bağlı çeşmeleri ve göleti ile meşhur Süle köyüne yürüyüş düzenledi.

Gümüşhaneli Dağcılar Süle Köyünde Keşfe Çıktı

Köy sakinlerinden Celal Kocaman’ın organize ettiği yürüyüşe Kelkit ilçesinden ve köyden katılanlarla birlikte 18 sporcu katılırken, toplam 14 kilometre süren zorlu parkur yaklaşık 6 saatte tamamlandı.

Köyün Celeptonarı mevkiinden başlayıp Tanısın kıranı bölgesinden 2 bin 100 metre rakımlı Ziyaretin Taşı zirvesine dik tırmanışlar yaparak ulaşan sporcular buradan civar köy ve bölgeleri izledikten sonra Geçit kıranı bölgesinden köyün meşhur göletine ulaştı

Burada bir süre dinlenerek manzaranın tadını çıkaran ve bol bol fotoğraf çekimi gerçekleştiren sporcular daha sonra Esedin Düzü denilen ve köylülerin her yıl şenlik yaptığı alanda yemek molası verdi. Burada köylüler tarafından hazırlanan haşlanmış patatesi yanlarında getirdikleri azığa katan sporcular, yine köylüler tarafından hazırlanan semaver çayını yudumlayıp iyice dinlendikten sonra yollarına devam etti.

Çay ve yemek molasının ardından orman içinden dik bir zirve inişi gerçekleştiren sporcular yürüyüşlerini köyün içerisinde tamamladı.

Parkur boyunca köyün meşhur çeşmelerinin soğuk sularını içip, mantar toplayıp çeşit çeşit çiçeklerin önce fotoğrafını çekip sonra bazılarını yanlarına alan sporcular, endemik bitki türleri hakkında da köy sakinlerinden bilgi aldı.

Yürüyüşü organize ederek sporcuları köyüne davet eden Celal Kocaman, yaklaşık 40 yıldır İstanbul’da ikamet ettiğini belirterek, uzun süredir GÜDAK’ın yürüyüşlerini internetten ve medyadan takip ettiğini, gıpta ederek takip ettiği etkinlikleri kendi köyünde düzenlemekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Yürüyüşte sporculara rehberlik eden köy muhtarı İlyas Kocaman ise etkinliğe katılan tüm sporculara teşekkür etti.
Kaynak: İHA