'Cumartesi Buluşmaları”nın Konucu Yunus Akgül Oldu

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürlüğünce “Cumartesi Buluşmaları” programı düzenlendi.

'Cumartesi Buluşmaları”nın Konucu Yunus Akgül Oldu

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’ndaki programda ilk konuşmayı yapan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, basın ve çeşitli kurumlar arasındaki diyalogun gelişmesini amaçladıklarını söyledi.

Buluşmaya katılanların, bilgi ve birikimlerini kamuoyuna duyurmak istediklerini dile getiren Yılmaz, “En büyük hedefimiz bu programı geleneksel hale getirmek. Bu toplantılardaki amacımız resmiyetten uzak ve daha rahat bir ortamda dostça kurumları ve gazetecileri buluşturmak olacaktır. Bu amaç doğrultusunda bu programı başlatıyoruz” diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ise, etkinlik sayesinde gazetecilerin kurumlarla olan işbirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Konuk olarak katılan Başbakanlık Müşaviri Yunus Akgül de, Anadolu şehirlerinin ülke gündemine gelebilmesinin bürokratların ve iş adamlarının bu kentlerde sıkça yer almasına bağlı olduğunu söyledi.

“Cumartesi Buluşmaları” programının ilk konuğu olduğunu kaydeden Akgül, “Salonumuz çok dolu değil ama bu hiç önemli değil. Eğer buna ısrarla devam edilirse, Ankara’daki bürokratlar, dünya çapındaki iş adamları buraya davet edilirse, inanıyorum ki daha büyük salonlar bile aramaya başlayacaksınız” dedi.

Akgül, bu tür etkinliklere üniversite öğrencilerinin de katılmalarının önemli olduğunu belirterek, “Bütün üniversite öğrencileri için Ankara’dan gelen bir bürokratla tanışmak çok önemli. Onların gelecekteki hayatları belki de bu şekilde şekillenecek. Buraları üniversite öğrencilerinin doldurması gerekiyor diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Akgül, konuşmasında gazetecilik günlerden, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne uzanan hayat çizgisinden bahsetti. 1988 yılında kadrolu olarak gazetecilik mesleğine adım attığını ifade eden Akgül, 16 yıllık aktif gazetecilik yaşantısının olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü iken yurt çapında elde edilen bazı başarılardan da bahseden Akgül, “Kendimi hep bir gazeteci olarak gördüm. Bir gün gazeteciliğe geri dönmek en büyük hayalim. Bütün hayalim iyi bir siyaset muhabiri olmaktı, ancak Sayın Mehmet Atalay’ın davetiyle spora bulaştım. Ondan sonra da hayatımız spor oldu. Yine tekrarlıyorum; spor diye bir düşüncem yoktu. Hayatımdaki dönüm noktası olarak Mehmet Atalay ile buluşmamızı gösterebilirim, dünyam değişti” diye konuştu.

Soru cevap şeklinde süren programın ardından Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürlüğünce hazırlanan plaket, Akgül’e takdim edildi. Program hatıra fotoğrafının çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA