Semazenler Gelibolu Mevlevihanesi İçin Yürüdü

Çanakkale’de semazenler, 24 Mayıs’ta yaşanan 6.5 büyüklüğündeki depremde hasar görüp kapatılan Gelibolu Mevlevihanesi’nin gerekli bakımlarının yapılıp bir an önce açılması için yürüyüş düzenledi.


Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında 24 Mayıs’ta meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde Gelibolu Mevlevihanesi de hasar gördü. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin incelemesinin ardından mevlevihane geçici olarak kapatıldı. Mevlevihanenin bir an önce açılmasını isteyen Tasavvuf Vakfı, Mevlana Öğretisini ve Gelibolu Mevlevihanesini Koruma ve Yaşatma Derneği, Çanakkale 2015 Tarih ve Kültür Derneği, Çanakkale Düşünce Platformu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu’nun desteğiyle semazenler, ‘Gelibolu Mevlevihanesi Ayağa Kalksın’ adlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Semazenler, İskele Meydanı’ndan ilahiler söyleyerek Truva Atı’na kadar yürüdüler

Grup adına açıklama yapan Tasavvuf Vakfı İl Temsilcisi ve ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Halit Kuşku, “Tasavvuf Vakfı olarak yüzyıllardır atıl durumda bulunan Gelibolu Mevlevihanesi’nde 6 senedir aktif olarak yerli ve yabancı misafirlerimize açık yaptığımız etkinlikler ile hem Çanakkale’yi hem de Gelibolu Mevlevihanesi’ni ülkemiz ve dünyaya tanıtma imkanı bulduk. Deprem sonrası hafif hasar alan Gelibolu Mevlevihanesi maalesef kapatılmıştır. Çocuk ve gençlerin ahlaki eğitimlerinde büyük rol olan ve kentimizin ve öz kültürümüzün dünyaya tanıtılmasında çok etkin rol oynayan Gelibolu Mevevihanesi’nin gerekli bakımları yapılarak tekrar kültür dünyamıza kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından sema gösterisiyle yürüyüş son buldu.
Kaynak: İHA