Etiyopya’da Afrika Birliği Gençlik Projesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Afrika Birliği Merkezi’nin Gençlik Projesi’ne teknik ekipman desteğinde bulunuldu.


Etiyopya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliği çalışmalarının devamına büyük önem veren TİKA’nın yürütmekte olduğu teknik işbirliği ve proje faaliyetleri TİKA Addis Ababa Program Koordinasyon Ofisi vasıtası ile artarak devam ediyor. Bu kapsamda, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da bulunan Afrika Birliği Merkezi’nin Gençlik projesine TİKA’nın desteğiyle temin edilen teknik ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Türkiye Addis Ababa Büyükelçiliğinden Maslahatgüzar Erdem Karal, Afrika Birliği İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Komiseri Martial De-Paul Ikounga, TİKA Addis Ababa Koordinatörü İsmail Durhat, Bilim ve Teknoloji Müdürü Dr. Abdul Hakim Elwaer, Afrika Birliği Gençlik Departmanı Müdürü Prudence Ngwenyai ile Türk ve Etiyopyalı yetkililer katıldı.

Afrika Birliği ve Türkiye arasındaki ilişkilerden övgüyle söz eden Bilim ve Teknoloji Komiseri Ikounga, TİKA’nın proje kapsamında Afrikalı gençlerin modern bir ortamda eğitim almasına olanak sağlayan desteğinden dolayı Türkiye‘ye teşekkürlerini iletti. Bilim ve Teknoloji Müdürü Elwaer ise, TİKA’dan Afrika Birliği’nin çeşitli projelerine verdiği desteği sürdürmesini arzu ettiklerini belirterek, Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitim alanındaki başarılarından faydalanmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye‘nin Addis Ababa Maslahatgüzarı Erdem Karal, yılsonunda Türk-Afrika İşbirliği Forumu düzenleneceğini belirterek, Türkiye Afrika Birliği ilişkilerinin artarak devam ettiğini ifade etti.

TİKA Addis Ababa Koordinatörü Durhat da, Etiyopya’da böylesi bir projenin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA olarak Afrika Birliği’nin teknik işbirliği ve kalkınma projelerine her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Açılış programı diğer katılımcıların konuşmaları ve toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu

Kaynak: İHA