Bbp Genel Sekreteri Tunç Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, parti tüzüğü çerçevesinde herkesin aday olabileceğini söyledi.

Bbp Genel Sekreteri Tunç Açıklaması

BBP genel Sekreteri Tunç ve Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Genel Merkez binasında yaptıkları basın toplantısında hafta sonu yapılacak olan kurultay ile ilgili açıklamalar da bulundular. Tunç, 8 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan 9. Olağan Kurultayda şuana kadar kendilerine ulaşan mevcut Genel Başkan Mustafa Destici’nin dışında başka bir adayın olmadığını kaydetti.

Tunç, “Büyük Birlik Partisi siyasi bir harekettir. Kanunlar, yasalar ve tüzüğümüz çerçevesinde ben ‘Büyük Birlik Partiliyim diyen, ben bu bayrağı çok daha ilerleye götürebilirim’ diyen her arkadaşımızın aday olma hakkı vardır. Biz onu saygıyla karşılarız. Her Büyük Birlik Partili de seçilen kim olursa olsun gerek genel başkan, gerek diğer organlarımıza sahip çıkar ve onlar ile çalışırlar. Demokratik çerçeve de aday olunabilir. Delegelerimiz kimleri orada görmek isterse o kişiyi ve ekibi seçer” dedi.

“HAZİRAN KURULTAYIMIZ, EKİM KURULTAYINI HAZIRLAYACAK”
Tunç açıklamasında şunları söyledi:
“9. Olağan Büyük Kurultayımız, 8 Haziran pazar günü İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonu'nda yapılacak. Kurultayda Genel Başkanın yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Daha sonra Türkiye süratle genel seçimi havasına girecek. 2015 seçimlerine hazırlanacağız. Bizim amacımız, ekim ayı içerisinde ya da kasım ayı başında bir büyük kurultay daha gerçekleştirmek. Yenilenmesi gereken veya takviye etmemiz kurullarımız varsa onlarda da değişiklik yapacağız. 8 Haziran'da yapılacak kurultay, ekim kurultayını hazırlayacak.”
Kaynak: İHA