Türk Konseyi Zirvesi Bodrum'da Toplanıyor

Türk Konseyi Dördüncü Zirvesi, dört üye ülke Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanları ile Türkmenistan Devlet Başkanı'nın katılımıyla Bodrum'da toplanacak.

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 4-5 Haziran'da Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Muğla'ya geleceği belirtildi.
Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) adıyla 2009 yılında kurulan örgütün her yıl düzenli olarak yapılan zirve toplantılarına, üye ülkelerin devlet başkanlarının da katılacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Bodrum ilçesinde düzenlenecek zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızıstan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile konuk ülkelerin dışişleri bakanları, kültür ve turizm bakanları katılacak. Devlet başkanları ve bakanlar düzeyinde yapılacak görüşmelerin ardından zirve, 5 Haziran'da sona erecek.
Aynı gün Muğla Valiliği'ni ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik önünde karşılanacak. Cumhurbaşkanı Gül'e Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından brifing verilecek."
Kaynak: AA