Gezi’nin 48 Saati Yenimahalle’de

Gazeteci Yazar Can Dündar tarafından hazırlanan ve Gezi eylemlerinin birinci yıldönümünde gösterime giren Gözdağı isimli belgesel, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Gezi’nin 48 Saati Yenimahalle’de

Gezi eylemlerinde gözlerini kaybeden 6 gencin öyküsünün anlatıldığı belgesel 4 Haziran Çarşamba günü halkla buluşacak. Belgeseli televizyon kanallarında yayınlamak yerine bir forum mantığı ile Gezi Parkı direnişinin yıl dönümünden itibaren parklarda, meydanlarda, salonlarda ve kampüslerde ücretsiz olarak gösterime sunan Dündar, belgeselde Gezi Parkı'nın ilk iki gününü anlatıyor.

MÜZİKLER FAZIL SAY’DAN
Gezi eylemleri sırasında geçen bir yılın görüntüleri ve haber çekimleri ayıklanarak hazırlanan belgeselin, perdeye yansıyan sahnelerin müzikleri ise Fazıl Say'ın Gezi bestesinden seçildi. Belgeseli, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Gezi direnişi sırasında Kızılay Güvenpark’ta polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün kardeşi, Yenimahalle Belediyesi CHP Meclis Üyesi İkrar Sarısülük de izleyecek.
Kaynak: İHA