Filistin'deki Uzlaşı Hükümeti

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistin'de uzlaşŸı hükümeti kurulmasını, İsrail'in tanınacağŸı ve şŸiddetten uzak durulacağŸı teminatları zemininde memnuniyetle karşŸıladığŸını bildirdi.

BM Genel Sekreterlik SözcülüğŸü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter'in, Filistin tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar ve BM'de verilen teminatlar ışŸığŸında Filistin'deki gelişŸmelerden memnun olduğŸu kaydedilerek, BM'nin Filistin'in birliğŸinin sağŸlanmasını desteklediğŸi belirtildi.
Ban'ın, BaşŸkan Mahmud Abbas'ın yaptığŸı açıklamaları ve İsrail'le müzakerelerden Filistin KurtuluşŸ ǖrgütü'nün sorumlu olacağŸı beyanını not ettiğŸini bildiren açıklamada, iki devletli çözüm için ilerleme sağŸlanmasının umulduğŸu vurgulandı.
BM'nin uzlaşŸı hükümetine, Batı şžeria ile Gazze'nin yeniden birleşŸtirilmesi, Gazze halkının ekonomik, insani, güvenlik ve sosyal sıkıntılarının çözülmesi konularında desteğŸe hazır olduğŸunun vurgulandığŸı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, uluslararası toplum ve bölge ülkelerinden, Filistin ekonomisi ile İsrail-Filistin müzakerelerine yapıcı katkı sağŸlamalarını beklediğŸi belirtildi.
 
Kaynak: AA