Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli Açıklaması

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, et ithalatının ülke ekonomisine ve hayvancılığına yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu belirterek, Türkiye’ye tekrar ithal et sokmak isteyenlerin bulunduğunu savundu.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli Açıklaması

Ramazan ayı nedeniyle et fiyatları üzerinde oyunlar oynandığını belirten Taneli, “Bu ülkeye tekrar ithal et sokmak isteyenler var. Memlekete dışarıdan çok fazla et geldi. Gelen etin karşılığında hiç kimse ucuz et yemedi. Türkiye de geçmiş yıllarda et ithalatını belli bir kesim tarafından yapıldığını biliyoruz. Ülkenin bu ithalattan olumsuz etkilendiği et sektörünün 2010 yılında büyük firmaların elinde olduğunu bilmekteyiz. Büyük işletmeler kazanıyorlarsa yapıyorlardı. Bu işletmeler hesabını kitabını yapıyor kazanıyorlarsa yapıyor, ona göre hareket ediyordu. Türkiye bundan olumsuz etkilendi. Türkiye de et ithalatına ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

Taneli, “Üreticilerimize sesleniyorum. İşletmesinde hayvanı olan ve kesime gelen hayvanlarını birlik vasıtasıyla Et ve Süt Kurumuna kestirsinler. Et ve Süt Kurumu fiyatı 18,50TL bu fiyat iyi spekülatörün oyununa gelmeyelim. Bastığımız dalı kesmeyelim 2010'daki gibi ithalat olursa zararı biz görürüz. Bugün itibariyle Türkiye geneli Kırmızı Et Birliğinin 120 bin üyesi bulunmaktadır. Bu rakamın yarısından fazlası da üye olmadığı halde besicilik yapmaktadır. Türkiye'de 6 milyon erkek dana bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki ihtiyacımız dan daha fazla kırmızı et hayvanı bulunmaktadır. Dolayısıyla ithalata gerek yoktur. İthalat ülke ekonomisine ve hayvancılığına yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Kaynak: İHA