Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, Türk bayrağını indirenlerin en ağır ceza almaları gerektiğini söyledi.


DP Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "İstanbul'da bayrağımıza yapılan yeni saldırı ve Diyarbakır Hava 2. Kuvvetleri Komutanlığı Kışlası'nda Türk bayrağımızın indirilmesi bizleri endişelendirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü simgeleyen, en temel ortak değerimiz, ecdadımızın en kıymetli bakiyesi bayrağımızın gönderinden indirilmesi en ağır cezayı hak etmektedir. İstanbul’da bir hastanenin bahçesindeki Türk bayrağını indiren şahıs, ardından emniyet müdürlüğündeki Türk bayrağını indirmeye çalışırken bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiş olmasına memnun olduk. Polisimize teşekkür ederiz" dedi.

Tahriklerin amacına ulaşamayağını söyleyen Özbakkal, "Yapılanlar cezasız kalmamalı. Türk bay­ra­ğı­nı in­dir­me­si­ne top­lu­mun her ke­si­min­den tep­kiyle karşılanmaktadır. Bir daha bayrak indirmeye kalkışanları elleri kırılmalı. Şanlı Türk bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Netice olarak, bir daha bayrağımızı indirmeye hiç kimse teşebbüs etmemeli, şehit ve gazilerin hayatta olanlarına sahip çıkılmasını istiyoruz. Tüm şehitlerimizin yattığı yer nur olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA