Türk Sporcu Dünya Rekoru Kırdı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesindeki Karanlık Kanyon’da Türkiye’de ilk kez Rope Jump((Halatlı atlayış) atlayışları yapıldı.

Türk Sporcu Dünya Rekoru Kırdı
Kemaliye’li sporcu Alper Atmaca(24) 480 metre yükseklikten atlayış yapan ilk Türk sporcu olurken, 265 metre halatta salınarak Türkiye ve dünya rekoru kırdı.
Kemaliye ilçesinde bu yıl 36’ncısı düzenlenen Uluslar arası Kültür ve Doğa Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Beş gün süren şenliklerde bir çok etkinlik düzenlenirken, şenliklerin en ilgi çekici noktası Karanlık Kanyon’da Sırat on Fırat köprüsünden gerçekleştirilen Base Jump atlayışları oldu. Şenliklerde bu yıl ilk kez Rope Jump atlayışı da düzenlendi.

Atlayış Türkiye’de ilk kez Kemaliye’de yapılırken, Kemaliye Spor Kulübü’nden 24 yaşındaki Yamaç Paraşütü sporcusu Alper Atmaca hem Türkiye’de hem Kemaliye’de Rope Jump atlayışını gerçekleştiren tek Türk sporcu oldu. Alper Atmaca atladıktan sonra 260 metre salınması ile de hem Dünya hem Türkiye rekorunun sahibi oldu. Alper Atmaca şenlikler kapsamında düzenlenen Rope Jump atlayışı gerçekleştiren ilk Türk olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “ Çok heyecanlı idim. Ama atlayışı gerçekleştirdikten sonra heyecanım gitti” diye konuştu.

Kaynak: İHA