Bağcılar’da Vatandaşlar 'Gönül Sofraları”nda İftar Açtı

Bağcılar halkı, on bir ayın sultanı Ramazan ayını büyük bir heyecanla karşıladı.


İlçenin 22 mahallesinde iftar programları düzenleyecek olan Bağcılar Belediyesi, ilk günkü iftar programını Bağcılar Merkez Mahallesi Aile Parkı’nda düzenledi.

Bu Ramazan hayırsever işadamlarının da katkısıyla ihtiyaç sahiplerini lokantalarda ağırlayacak “Gönül Sofraları”na maddi durumu iyi olmayan aileler, Bağcılar Belediyesi’nden aldıkları iftar bileti ile gidebilecekler. İftar bileti uygulamasını kullanan iş yeri sahibi Şener Avcı,, “Belediyemizle yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde bu biletleri getirenler bizden akşam yemeğini yiyebilecekler. Açık büfe olacak, isteyen istediği yemeği yiyebilecek. Bağcılar Belediyesi böyle bir şey yaptığı için onlara teşekkür ediyoruz. Bu uygulama esnaflara da büyük bir yarar sağlayacak ve en azından her akşam 30-40 müşteriye yemek verecek. Bir ay sürecek, bir ay boyunca iyi bir gelir kaynağı olacak” dedi.

Bağcılar Merkez Mahallesi Aile Parkı’ndaki iftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Bu yıl farklı bir güzelliğe daha imza attık, mahallelerdeki iftarların yanında her akşam bir mahallemizde Gönül Sofraları’nı kuruyoruz. Yıllardır aynı mahallede aynı binada oturan komşular, aynı duyguyu paylaşanlar aynı sofrada buluşma imkanı belki bulamamışlardır. Bu geleneğimizi de bu yıl devam ettiriyoruz. Buna ilave olarak da mahallelerdeki kabul eden müsait olan lokantalarda yine imkanları belediyemiz ve hayırseverler tarafından karşılanarak lokantalarda da ihtiyaç sahibi ailelere iftar programları düzenliyoruz ”dedi.

İftara gelen vatandaşlardan Nilüfer Hangül, “Güzel bir duygu, ailecek buradayız. Belediyemiz bize bu imkanı sağladı. Mübarek Ramazan ayının ilk günü güzel duygular içerisindeyiz “ şeklinde konuştu.

Ramazan programı çeşitli kültür ve sanat etkinleri çerçevesinde gecenin geç saatlerine kadar sürdü.
Kaynak: İHA