Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Öğrencileri Kültür Turunda

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, kültürel ve sosyal programlar kapsamında Yıldız Sarayı Müzesi ile Osmanlı dönemi İstanbul'unu anlatan materyallerin sergilendiği Şehir Müzesi'ni ziyaret etti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler ilk olarak Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine ait eserlerin de bulunduğu Yıldız Sarayı Müzesi'ni gezdi. Ziyaret sırasında Sultan II. Abdülhamid dönemine (1876-1909) ait eserleri yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Sultan II. Abdülhamid'in kişisel eşyaları, marangoz aletleri, kendisine armağan edilen objeler ile dönemin Yıldız Porselen Fabrikası ürünleri de öğrencilerin ilgisini çekti.
Öğrenciler daha sonra Yıldız Sarayı Müzesi'nin yanındaki Osmanlı dönemi İstanbulu'nun sosyal yaşamının örnekleri olan materyallerin sergilendiği Şehir Müzesi'ne geçti. Şehir Müzesi'ndeki eserleri inceleyen öğrenciler, rehberlerden detaylı bilgi aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bilgi Evleri'nde öğrencilerin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 38 alanda kurs verdiklerini belirtti.

Çağırıcı, "Öğrencilerimizi tarihi değerlerimizle de buluşturuyoruz. Geçmişte tarihi değiştirecek icatlarda bulunan bilim insanlarımızı tanıyorlar. Onların eserlerinin sergilendiği müzeleri geziyorlar. Kültüre ve sosyal içerikli bu gezilerimizin amacına ulaştığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA