Aydın’da Müftülükler Ramazana Hazır

Aydın İl Müftülüğü tarafından Ömer Kocaoğul’un başkanlığında Nazilli Belediyesi düğün salonunda Aydın İlçe Müftüleri ile “Ramazan’a Hazırlık” toplantısı yapıldı.

Aydın’da Müftülükler Ramazana Hazır

Toplantıda, din hizmetleri ve din eğitiminin daha aktif hale getirilebilmesi için çalışmalar yapılması konuları başta olmak üzere ile Ramazan ayında farklı etkinliklerin gerçekleştirilmesine yönelik projeler üretilmesi ve daire içi çalışmaların daha düzenli bir şekilde yürütülmesi gerektiği ile ilgili istişareler yapıldı.

Toplantıda konuşan Müftü Kocaoğul: “Müftülükler sadece idari bir kurum olmamalıdır. Biz Müftülükler olarak vatandaşa her konuda yol göstermeliyiz, özellikle Ramazan ayı olması sebebiyle de zekât konusunda rehberlik etmeliyiz. Her Müftülük, bu Ramazan ayında bir zekât hesabı açmalı ve zengin ile fakir arasında birer köprü olmalıdır. Fedakarlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının en fazla hissedildiği Ramazan ayı, hepimiz için iyi bir fırsattır. Bu kutlu ayda gönül dünyamızı tüm mümin kardeşlerimize açarak, huzur ve mutluluğa vesile olmak büyük bir kazanım ve bahtiyarlık olacaktır”
Müftü Kocaoğul’un konuşmasının ardından Müftü Yardımcısı Mehmet Aslan da; “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” teması çerçevesinde İlçe Müftülüklerinin projeler üretmesiyle ilgili seminer verdi.

Toplantı sonunda Müftü Kocaoğul, ilçe müftülerine Ramazan ayı için iyi dileklerde bulunarak, Ramazan ayının tüm İslam âlemine huzur getirmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA