Katar Emiri El Sani, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande İle Görüştü

Resmi bir ziyaret için beraberindeki kalabalık bir heyet ile Fransa’ya gelen Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.


Görüşmede, Fransa ile Katar arasında çok geniş kapsamlı ticari anlaşma imzalandı. Fransız Alstom şirketi ile Katar demiryolları şirketi arasında, Katar'da inşaa edilen dünyanın en büyük kent projesi Lusail City'e tramvay ağı sisteminin yerleştirilmesi için varılan 750 milyon Euro'luk anlaşmanın, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani tarafından imzalandığı açıklandı.

Fransa ile Katar arasında uzun süredir devam eden savunma ağırlıklı ticari anlaşma çerçevesinde 72 adet savaş uçağı satışı görüşmelerinin de sürdüğü belirtildi. Fransa tarafının Katar’ın Fransız teknolojisi kullanmada kararlı olduğu ve uzun zamandır kullandığı bildirildi.

Görüşmelerin ve ticari anlaşmaların ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Şeyh’i onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğe bir çok Fransız sanayici iş adamının davetli olduğu görüldü.

Kaynak: İHA