'23 Temmuz Ekonomi Kongresi' Önerisi

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünde "23 Temmuz Erzurum Ekonomi Kongresi" yapılması önerisinde bulundu.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Temmuz 1919'da gerçekleştirilen kongre sonrasında İstiklal mücadelesinin en önemli kararlarının dünyaya ilan edildiğini hatırlattı.
Erzurum'da 3 Temmuz'da başlayan sürecin, Türkiye Cumhuriyeti için "her şeyin başladığı" tarih olduğunu vurgulayan Aksu, şunları kaydetti:
"Böyle muhteşem günlerin yıl dönümlerinin yeni dirilişlere, yeni silkinişlere, yeni atılımlara kılavuzluk edecek muhteva ve şuurda kutlanması gerekiyor. Şimdiden hızlı bir hazırlık çalışması yapılırsa 23 Temmuz 2014'te ilk Erzurum Ekonomi Kongresini toplayabiliriz. Böyle bir etkinliğin, şehir kalkınması açısından önemli olduğuna inanıyoruz. 23 Temmuz kongre yıldönümünü, alışılagelmiş kutlama kalıplarının dışına taşımamız mümkün. Büyük bir tanıtım ve ekonomik etkinlik paketine dönüştürülecek etkinlikler zincirini 23 Temmuz Ekonomi Kongresi başlığı altında formüle edebiliriz. Her yılın 23 Temmuz'un da başlayıp, 3 gün sürecek ekonomi kongresinde her yıl şehrin ekonomik öncelikleri, acil yatırım ve hizmet ihtiyaçları üzerinde görüşmeler yapılabilir. Ortak akıl zemini yaratılarak müşavere ortamında değişik fikirlerin tartışılmasına imkan ve fırsat tanınabilir. Türkiye'nin dört bir bucağına dağılmış akademisyen, yönetici, iş adamı hemşehrilerimizin bir araya geleceği bereketleri beyin fırtınası ortamında önümüzdeki yılın ekonomik acil eylem planı belirlenebilir. Vizyon güncellemesi yapılabilir. Büyükşehir belediye başkanlığı, Vilayet, üniversite ve ETSO organizasyonun önderliğini yapacağı etkinliğe; ülke çapındaki hemşehri dernek ve vakıflarının seve seve omuz vereceğine inanıyoruz. Böyle bir etkinliğe siyasi çevrelerin de büyük alaka göstereceğinden eminiz."
Kaynak: AA