Fransa'da Coşkulu Kalabalık Başbakan Erdoğan'ı Bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lyon'da katılacağı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10| kuruluş yıl dönümü etkinliğinin düzenleneceği 22 bin kişilik salon dolmaya başladı.

EUREXPO salonundaki etkinlik için sabah erken saatlerden itibaren Fransa'nın yanı sıra Avrupa'daki çeşitli ülkelerinden gelenler güvenlik kontrollerinin ardından salona alınmaya başlandı.
Ellinde Türk bayrakları taşıyan kalabalıktaki bazı kişilerin üzerinde "Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan", "Gönlümüz seninle", "Seni çok seviyoruz uzun adam" yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.

Etkinliğe katılmak için gelenlerden Bünyamin Dağ, "Başbakanımız için geldik. Buraya 150 kilometre mesafeden geldik. İşimizi gücümüzü onun için bırakıp geldik" dedi.

Hüsamettin Oral da "Başbakanımızı, yani dünyanın liderini karşılamak için geldik. O çok çalışıyor, onu çok seviyoruz. Biz çalışanın hizmet edenin yanındayız" diye konuştu.

İlyas Şenler ise Türkiye'nin son yıllarda devrim yaşadığını belirterek "Biz çalışanı seviyoruz. O dünya lideri. Hangi parti iyi çalışırsa onun peşinden gideriz. Tayyip Erdoğan'a aşığız. Avrupa'ya medyan okuyan bir lider" ifadesini kullandı.
Sümmani Uyanık ise "Başbakanımızın liderliğini kişiliğini çok seviyoruz. Türkiye Cumhuriyet vatadaşları arasında ayrım yapmamasından dolayı çok seviyoruz" dedi.

Selvihan Torun da "Başbakanımızı desteklemek için ailece geldik. Biz her zaman onun yanında olacağız. Fransa'da onu seven herkes bugün burada. Bayram var. Onu çok seviyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, etkinliğe katılanlar arasında Arapların da olduğu görüldü.


Kaynak: AA