Türk Konseyi Zirvesi'ne Doğru

Türk Konseyi Zirvesi öncesi Bodrum Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibinin öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında kale duvarlarındaki yabani ot ve çalılar temizlendi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan ile Türkmenistan'ın devlet başkanlarının katılımıyla Bodrum'da yapılacak Türk Konseyi Dördüncü Zirvesi öncesi 9 kişilik ekiple halatlarla kale surlarına tırmanan AKUT ekipleri, çalıların ve otların kesimini yaptı.
AKUT ekip lideri Saadettin Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'nin dönem başkanlığını devralacağı "turizmde işbirliği" ana konusuyla toplanacak zirvenin Bodrum'da yapılacağını hatırlattı.
Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) adıyla 2009 yılında kurulan örgütün her yıl düzenli olarak yapılan zirve toplantılarına, üye ülkelerin devlet başkanlarının katıldığını belirten Uslu, "Söz konusu zirve kapsamında önemli devlet adamları Bodrum'a gelecek. Zirve kapsamında kalede de etkinlikler düzenlenecek. Biz de bu doğrultuda kale duvarlarının yüksek noktalarda bulunan daha önce erişilemeyen yabani otların temizlemeye başladık. Kale surlarında otluk ve çalılık bölgeler oluşmuş. Halatlarla buralara inerek temizledik" dedi.

Bodrum'da düzenlenecek zirve toplantısına bir yıl süreyle dönem başkanlığı yapacak Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile üye olmayan Türkmenistan'dan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov iştirak edecek.
Kaynak: AA