Taşımalar Merkeze Alındı Başarı Oranı Arttı

Köylerdeki taşımalı öğrencilerin büyük bir bölümünü ilçe merkezindeki 14 okula taşıyan Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem öğrencilerin hem de okulların başarı oranını yükseltti.

Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, ilçeye bağlı köylerde bulunan taşıma merkezilerinin büyük bir bölümünü ilçe merkezindeki ilk ve ortaokullara taşınmasıyla birlikte eğitimdeki başarı oranının arttığını söyledi.

Köylerdeki taşıma merkezinde eğitim gören 800 öğrencinin eğitim ve öğretim yılı başında ilçe merkezinde bulunan 7 ilkokul ve 7 ortaokula taşındığını anımsatan Yılmaz, ''Bu öğrencilerimizi okullarımıza eşit miktarda dağıtarak daha nitelikli eğitim alarak hem kendilerinin hem de okullarının başarı oranlarını yükselttik'' dedi.

Bunun yanı sıra eğitim kurumlarındaki öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişmesi için bir dizi projeleri uygulamaya koyduklarını dile getiren Yılmaz, ''Bu kapsamda ilçemizdeki eğitim kurumlarında görev yapan 340 öğretmen 2 bin 400 veliyi ziyaret ederek öğrencilerinin sosyal yönlerinin gelişmesi için birlikte çalıştı. Bu ziyaretler sonrasında öğrencilerimizin sosyal yönlerinin geliştiğini tespit ettik. Bu projemiz gelecek eğitim ve öğretim yılında da devam edecek'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA