Yamaç Paraşütü Pilotlarına Alkol ve Uyuşturucu Denetimi

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen "Sandıktan inciler döküldü elde kırk yama sergisi" açıldı.

Lütfi Selek Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Nazilli Belediye Başkanı Vekili Ziya Aksüt, kurs eğitmeni Nihal Erbakan, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sergiyi gezenlere kurs eğitmeni Nihal Erbakan kurs çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Kursa kayıtlı 40 kursiyerlerinin olduğunu belirten Nihal Erbakan kursiyerlerinin en belirgin özelliğinin yaş ortalaması olduğunu belirterek, "Kursiyerlerimizin yaş ortalaması 50 ile 60 civarında. Bu da gösteriyor ki hanımlarımız hayat boyu öğrenmeyi ve hayat boyu üretmeyi hiç bırakmıyor. Her yaşta öğrenmenin ve üretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorlar" dedi.

Başkan Vekili Aksüt de, 40 kursiyer tarafından yapılan battaniye, yorgan, yolluk, kilim, yatak örtüsü kıyafet ve buna benzer birbiriden güzel çalışmaları çok beğendiğini belirtti.

- Didim'de Basketbol şöleni
Nazilli Belediyespor'un Didim'de buyul 4.'sünü düzenlediği Basketbol Şöleni, Didim Spor Salonu'ndaki müsabakalar ile başladı.

Toplam 11 takımın katıldığı turnuva 19 Haziranda son bulacak.
Nazilli Belediyespor'un antrenörü Öğünç Tokgöz, geçen seneki turnuvaya 8 küçük ve 8 minik olmak üzere 16 takımın katıldığını belirterek, bu yıl 6 minik ve 5 küçük olmak üzere 11 takımın iştirak ettiğini söyledi.

Nazilli Belediyespor olarak düzenledikleri bu yılki basketbol şölenine İzmir, Bursa, İstanbul, Aydın, Nazilli ve Tire şehirlerinden takımların katıldığını ifade eden Tokgöz, "Amacımız basketbol sporunu sevdirilmesi. Bizler tüm sporcu çocuklarımıza şampiyon gözüyle bakıyoruz. Çocuklar, hem tatil yaparak yılın stresini atıyor hem de çok sevdikleri Basketbol sporunu yapıyorlar. Bu etkinliğimiz çocuklar için tatil ve spor olarak iç içe" dedi.

- Park halindeki kamyonet yandı
Aydın'ı Çine ilçesinde park halindeki kamyonet yandı.
Edinilen bilgiye göre, İsmet Sever'e (36) ait park halindeki 09 DD 904 plakalı tavuk yüklü kamyonette henüz tespit edilemeyen nedenle yangın çıktı.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.
Araçta maddi hasar meydana geldi.

-Didim'de asayiş uygulaması yapıldı
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, turizm sezonunun huzur ve güvenlik içerisinde geçmesi için ilçenin giriş noktalarında eş zamanlı olarak asayiş uygulaması gerçekleştirdi.
Mavişehir polis noktası ve Akbük polis noktasında yapılan asayiş uygulamasında, trafik denetimleri ile vatandaşların kimlik sorgulamaları yapıldı.
Kontrollerde çok sayıda araç ve kişi sorgulandı. Didim İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Özgür Selçuk, ekiplerin uygulamalarını yerinde takip etti.
Uygulamayı değerlendiren vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, bu tür denetimlerin özellikle yaz aylarında daha da sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

Trafik denetimleri ve vatandaş kimlik sorgulamalarında 40 araç kontrol edilerek, 5 araca cezai işlem yapıldı. 3 araç trafikten men edilirken, toplam 105 kişinin sorgulandığı ve aranması buunan 1 şahsın yakalandığı bildirildi.


Kaynak: AA