Toroslar’ın Şairleri Şiir Gecesinde Buluştu

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğu tarafından organize edilen 'Toroslar’ın Şairiyim' şiir gecesinde duygulu anlar yaşandı.

Toroslar’ın Şairleri Şiir Gecesinde Buluştu

İçel Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de katılımıyla gerçekleştirilen gecede, özellikle Toroslar’da yaşayan İçelli şairlerin şiirleri tiyatral bir şekilde sanatseverlere sunuldu. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir gecesine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Abidin Güneyli ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İçelli şairler ve sanatseverler katıldı.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı’nın sahneye koyduğu şiir dinletisinde, İçelli şairlerin şiirlerini seslendiren tiyatro topluluğunun performansı izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Programın sonunda sahneye gelen İçel Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Başkanı Abidin Güneyli, hem kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için hem de sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Şiirleri tiyatral bir şekilde okuyarak sunan Toroslar Belediyesi Tiyatro topluluğunu da tebrik eden Güneyli, kendi yazdığı şiiri okuyarak izleyicilerle paylaştı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri 'Toroslar’ın Şairiyim' şiir gecesini geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Özellikle Toroslar’da yetişen şairlerin düşüncelerini mısralara döktükleri şiirleri Toroslar Belediyesi Tiyatro topluluğunun hazırladığı program ile dinlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tuna, programda emeği olan MEŞYAD’a, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı’ya ve tiyatro topluluğuna teşekkür etti.

Amaçlarının İçelli şairleri tanıtmak, bölge halkının kültür ve sanata olan ilgilerini arttırmak ve teşvik etmek olduğunu kaydeden Tuna, duygularını ve düşüncelerini mısralara döken İçelli şairlere de teşekkür etti. Tuna; “Tiyatro topluluğumuz amatör bir ruhla her dönem çok hoş eserler sergiliyorlar. Organize ettiğimiz Toroslar’ın şairiyim şiir gecesinde de güzel bir sunumla İçelli şairlerimizin şiirlerini bizlere sundular. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şiir gecesini inşallah geleneksel hale getirerek, İçelli şairlerimizi sanatseverlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna, konuşmaların ardından MEŞYAD Başkanı Abidin Güneyli’ye programa sundukları katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim ederken, gecede şiirleri okunan şairlere de birer teşekkür belgesi sundu.
Kaynak: İHA