Anne Sevgisini 45 Yıl Sonra Tattı

Kırşehir’in Mucur ilçesi Obruk köyündeki Battal Şahin, bir kurumdan anne kızlık soyadının istenmesi sonrasında nüfus müdürlüğünün de yardımıyla öldüğünü zannettiği annesine 45 yıl sonra kavuştu.

Anne Sevgisini 45 Yıl Sonra Tattı

Mucur'un Obruk köyüne gelin gelen Hünkar Ay, eşinin üstüne kuma getirmesi üzerine biri kundakta olmak üzere 3 çocuğunu 45 yıl önce bırakarak Kırşehir’den ayrılıp baba evi Erzurum’a döndü. Üç çocuğunu bırakıp Erzurum'a baba ocağına dönen Ay, o günden sonra çocuklarından hiç haber alamadı.

45 yıl önce bırakılan çocuklardan olan Battal Şahin (45) ömründe hiç görmediği annesinin öldüğü düşüncesiyle yaşarken bir kamu kurumundan annesinin kızlık soy ismi sorulması üzerine, nüfusa giderek annesinin kızlık soy ismini öğrenmek istedi. Battal Şahin, nüfus müdürlüğünden annesinin kızlık soyadını öğrendiği zaman annesinin de hayatta olduğunu öğrendi.

Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen Battal Şahin, Obruk Köyü Muhtarı Yusuf Köksal'la yaşadığı durumu paylaşarak köy muhtarından yardım talep etti. Köy muhtarı ise araştırmanın sonunda Şahin’in annesinin hayatta ve Düzce'de olduğunu öğrendi

Anne Hünkar Ay’ın yaşadığı iddia edilen adrese yazılan mektup sonrasında kendilerine geri dönüş yapıldığını söyleyen muhtar Yusuf Köksal, “Adrese mektup gönderdik. Mektubu gelini okumuş ve hemen bize geri dönüş yaptılar. Anne Hünkar Ay’ın mektubu aldığında çok duygulandığını ve çocuklarını görmek istediğini söylediler” dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Battal Şahin, annesiyle önce telefonda konuştu daha sonra kardeşlerini de alarak annesinin yaşadığı şehre gidip 45 yıl boyunca hiç görmediği annesine kavuştu.

Şu anda 40 yaşında olan anne kucağı, şefkati ve kokusu nedir bilmeyen Nihat Şahin, Düzce’de annesinin yanında kaldıkları ilk gün sabaha kadar annesi ile yattığını anlatırken, “Annemiz babamızdan sonra tekrar evlenmiş ve diğer eşinden iki kız bir erkek kardeşimizin daha olduğunu öğrendik” şeklinde konuştu.

Anne Hünkar Ay ise çocuklarından habersiz yaşadığı 45 yılı şöyle anlattı:
"Yıllar önce bu topraklara gelin olarak geldim. Eşimden üç çocuğum oldu. Ama daha sonrasında eşimden ayrılmak zorunda kaldım.

Buradan giderken en küçük oğlum kundaktaydı. Buradan ayrılırken canımdan can koparıldı. Bir gün dahi çocuklarımı unutmadım. Bir ana nasıl evlatlarını unutur ki. Çocuklarımdan artık umudumu kestiğim bir anda Yusuf Köksal'ın bize ulaşmasıyla umudum tekrar yeşerdi. Mektubu benim okumam yazmam olmadığı için gelinim bana okudu.

Gelinim bana mektubu okurken hem hüzünlendim hem de inanılmaz heyecanlandım. 45 yıldır görmediğim canlarım bana ulaşmışlardı. Daha sonrasında ise çocuklarım bulunduğum yere gelerek bana ulaştılar. Onlarla hasret giderdim. Şimdi ise 45 yıl önce gittiğim yerdeyim ve çocuklarımın yanındayım. Artık gözüm arkada kalmayacak. Allah bu mutluluğu bana yaşatanlardan bin kere razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı tesadüfle annesine 45 yıl sonra ulaşan Battal Şahin, "Bu yaşıma kadar anne sevgisini tadamadım. Anne kokusu nedir bilmedim. Annemin yaşadığını öğrendiğim zaman dizlerim tutmadı. İnanılmaz bir mutluluk hissettim.

Hiç görmediğim annem yaşıyordu. Bunu ilk köyümüzün muhtarı Yusuf Köksal'la paylaştım. O da “Eğer annen yaşıyorsa sana söz veriyorum onu bulurum” dedi.

Verdiği sözde durdu ve annemin nerde yaşadığını evinin adresini buldu ve yetkililerle irtibata geçti. Sonrasında ise kardeşlerimle annemi görmeye gittik. Annemi gördüğüm anda kalbim duracak sandım ve 45 yılın özlemiyle sımsıkı anneme sarıldım. Kardeşlerim heyecandan yerlerinde duramıyorlardı. Küçük kardeşimiz akşam annemle yattı ve 45 yılın özlemini sabaha kadar gidermeye çalıştı. Bir an olsun annemizin yanından ayrılmadık, Annemizin ağzından çıkan her cümleyi takip ettik.

Görüşmemizden 1 ay sonra annemizi yanımıza getirdik ve şu an evimizdeyiz. Bir ay boyunca annemiz yanımızda kalacak ve hayatımızda ilk defa annemizin, bu bayramda elini öperek onun bayramını kutlayacağız. Bu dünyada bundan büyük mutluluk olmasa gerek.

Muhtarımız Yusuf Köksal'a ne kadar teşekkür etsek, ne kadar dua etsek az olur. Allah ona ve vesile olan herkesten bin kere razı olsun" dedi.

Kaynak: İHA