Ardahan'daki Golf Sahası Yapımı

Ardahan Golf Kulübü Başkanı ve Golf İl Temsilcisi Çetin Demirci, geçen yıl başlayan golf sahası yapımının hava muhalefeti nedeniyle yapılamadığını belirtti.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ilk kez geçen sonbahar bir golf sahası çalışmasına başlandığını anımsatarak, sahanın tamamlanmasıyla gençlerin kendi sahalarında golf oynayacağını söyledi.

Ardahan-Kars karayolunun Çamlıçatak mevkisinde 30 bin metrekare alana temeli atılan golf sahasının çimleme çalışmalarına hava şartlarının düzelmesi durumunda yeniden başlanacağını ifade eden Demirci, şöyle konuştu:
"Biz bu çalışmaya geçen sonbahar dönemi başladık. Ancak bugün gelinen noktada, özellikle çimleme çalışmalarında bir mesafe kat edemedik. Çünkü çalışmalarımız genelde hava muhalefetiyle aksadı. Bu nedenle daha önce yapılan çalışmalar bir türlü sonuç vermedi. Mayıs ayında bitmesi gereken çimleme çalışması tamamlanamadı. Bundan sonra havalar iyi olursa bizde çalışmamızı noktalayacağız. Hava müsade eder çalışmalarımızı tamamlarsak gençleremiz için son derece önemli bir hizmet olacak. Çünkü gençlerimiz yağmur çamur demeden çalışmalarını şimdiye kadar hep meralarda sürdürdüler. Ama artık sahalarında çalışmalarının zamanı geldi"
Sahanın Ardahan'a sosyal ve ekonomik olarak çok büyük katkısının olacağını kaydeden Demirci, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun da bu çalışmaya tam destek verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA