Bayrak İndirme Olayı 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Protesto Edildi

Beşiktaş Demokrasi Anıtı önünde toplanan bir grup, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde indirilen Türk bayrağını protesto etmek için ‘sessiz çığlık eylemi’ yaptı.

Bayrak İndirme Olayı 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Protesto Edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri birlikteki Türk bayrağının provokatif bir şekilde indirilmesi yurdun birçok yerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Beşiktaş Demokrasi Anıtı önünde toplanan bir grup Diyarbakır’da ve Musul’da yaşananları protesto ederek ‘sessiz çığlık eylemi’ yaptı. Eyleme, Oda TV davasında tahliye edilen Barış Terkoğlu ve Milliyet Blog yazarı Nilgün Seymen de katıldı.

‘Bayrak onurumuzdur’ yazılı pankart açan grup, ‘Bayrak inmez vatan bölünmez’ diye slogan attı.

Eylemde konuşan Oda TV muhabiri Barış Terkoğlu, “Türk bayrağı bütün ulusların bayrağı gibi kıymetli bir bayrak. Eğer bu davalar olmasaydı, eğer Ergenekon davası, balyoz davası olmasaydı, bu gün o bayrak inmezdi. Siz bu davalarla ülkenin bağışıklık sisteminin ortadan kaldırdınız. Her hürlü hastalığa açtınız. Siz burada bir kumpas var dediniz. Bu iddianameleri yazan savcıları cemaatçi diye kovaladınız” dedi.

Grup eylemlerinin ardından sessizce ayrıldı.
Kaynak: İHA