Vize’de Kkka Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kırklareli’ye bağlı Vize ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) ve keneler hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

Vize’de Kkka Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Vize İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vize Kaymakamı Murat Duru, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy muhtarları, imamlar ve vatandaşlar katıldı

Kene konusunda bölgede uzun yıllar saha çalışması yapan Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sırrı Kar, toplantıda slayt gösterisi eşliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

"KENE HEMEN ÇIKARTILMALI"
Vücuda yapışan kenenin hemen çıkarılmaması gerektiği bilinirken, Doç. Dr. Sırrı Kar, konuşmasında, bilinenin aksine kenenin hemen çıkartılması gerektiğinin altını çizdi. Kenenin eğer virüs taşıyor olsa bile bu virüsü 4-5 saat içerisinde vücuda bıraktığına işaret eden Kar, patlatılmadan ve çıplak elle dokunulmadan kenenin hemen çıkartılmasının KKKA hastalığına yakalanma riskini oldukça azalttığını belirtti

Doç. Dr. Sırrı Kar’ın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı taşıyıcısı olan kenelerin yaşam döngüsü, barındıkları yerler, korunma ve mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verdiği toplantıda, Nisan-Eylül aylarında kenelerin çok yoğun olarak bulunduğu belirtilerek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı için ise tehlikeli dönemin Haziran ayı ile birlikte başladığının altı çizildi.
Kaynak: İHA