İzka, İzmir’in İlk Kamu Yeşil Binasını Yapıyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Hizmet Binası hazırlıkları kapsamında sürdürülebilir yaşam ve kalkınma duyarlılığının İzmir ili genelinde benimsenmesi amacıyla İzmir’in ilk yeşil kamu binasını yapılıyor.

İzka, İzmir’in İlk Kamu Yeşil Binasını Yapıyor

İZKA, İlklere öncülük etme misyonuyla ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan ALTENSİS firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşme kapsamında İZKA, LEED şartlarını yerine getirerek, bina uygulama aşamasında en az “LEED GOLD” düzeyinde sertifikalı hizmet binasının elde etmeyi amaçlıyor. İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, “İZKA olarak sürdürebilir kalkınmada öncü ve etkin ajans olma misyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede İzmir’in ilk kamu yeşil binasını yapıyor olmak kuruluş amacımız açısından çok önemsediğimiz bir faaliyet. Burada amacımız sadece sertifika almak değil, İzmir’de yeşil bina uygulamasının yerleşmesine katkıda bulunmak ve yapacağımız hizmet binasında uygulayarak İzmir iline örnek olmak” dedi.

ENERJİ VE SUYU AZ TÜKETİYOR
ALTENSİS firma yetkilisi Emre Ilıcalı da “Belirli standartları sağlayan, binaların kullanıcıları ve çevre üzerindeki negatif etkilerini en aza indiren tasarım ve inşaat uygulamalarına kısaca ‘Yeşil bina’ denilmektedir. Bu yeşil binalar, geleneksel binalardan oldukça az enerji ve su tüketen, çevresel etkileri daha az olan ve genel olarak daha yüksek iç mekan kalitesine sahip olan yapılardır” diye konuştu.

İZKA Hizmet Binası yapımında alınacak olan LEED sertifikası ile su ve enerjiden yüzde 25 ve yüzde 50 arası tasarruf sağlanacak. CO2 emisyonlarında ise yüzde 35 oranında azalma bekleniyor.
Kaynak: İHA