Başkan Hazinedar Bebek Şenliği’nde Coşturdu

9. Bebek Şenliği’nde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hem coştu, hem coşturdu.

Başkan Hazinedar’ın, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın “Cabbar” isimli papağanını omzunda gezdirmesi ve bu şekilde röportaj vermesi renkli görüntülere sahne oldu.
Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bebek Şenliği’nin 9.’su Bebek Parkı’nda gerçekleştirildi.

Şenliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte bir an olsun durmayan Beşiktaş Belediyesi Bando Takımı, çaldığı müzik ve marşlarla şenliğe gelenleri coşturdu. Başkan Hazinedar ise şenliğe gelen vatandaşlarla bol bol “selfie” çektirdi. Başkan Hazinedar vatandaşlarla ilgilendiği sırada bir vatandaş, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın “Cabbar” isimli papağanını başkanın omzuna koydu. Başkan Hazinedar, hem fotoğraf çekimleri ve röportajlarda hem de vatandaşlarla ilgilenirken Cabbar’ı omzundan indirmedi. Cabbar’ı başkanın omzunda gören vatandaşlar ise başkanla selfie çekmeyi de ihmal etmedi. Daha sonra Başkan Hazinedar, Cabbar ile birlikte şenlik alanını gezdi. Ardından bando takımının yanına giden Hazinedar, burada çalınan müzik ve marşlara ritm tutarak yanına gelen çocukları da coşturdu. “Hayat Bayram Olsa” müziği çalındığında Başkan Hazinedar, Bebekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Funda ile bir süre dans etti. Hazinedar, tango hareketleriyle izleyenleri büyüledi.

Bebek Şenliği hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Hazinedar, “Bebek sakinlerimizin, Bebekliler Derneğimizin Beşiktaş Belediyesi ile birlikte düzenlediği Bebek Şenliği’ndeyiz. Beşiktaş Belediyesi olarak yeni kurduğumuz bandoyla, ki bu bando Türkiye’yi gezecek inşallah, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hakkari’de olacak. Daha sonra da Türkiye turnesine çıkacak. Şuan da Bebek’te halkımızla birlikteyiz. Bir hafta sonu Bebek Şenliği’ndeyiz. Bebek Şenliği bizim gerçekten kültürümüzü, örfümüzü, geleneklerimizi, değerlerimizi ve tabi modern dünyanın güzelliklerini, bir hafta sonu Bebek’te buluşmanın güzelliği halkımızla paylaşıyoruz” dedi.

3 gün boyunca tüm etkinlikleri İstanbullularla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Hazinedar, “Tüm İstanbulluları Bebek’e, Beşiktaş’a bekliyoruz. 1 Temmuz Beşiktaş Deniz Festivali’nde denizde holyfest yapacağız. Yine Ramazan’ı bizim değerlerimize ve inançlarımıza uygun beraber yaşayacağız, güzelliklerini de inşallah beraberce paylaşacağız. Daha sonra Eylül ayında Ortaköy-Beşiktaş Sanat Festivali olacak. Ağustos ayında tüm Türkiye’yi dolaşacağız. Yine Ekim ayında Uluslararası Fotoğraf Festivali yapacağız. Kasım ayında Uluslararası Edebiyat Festivali yapacağız. Ocak ayında Çarşı Alışveriş Festivali yapacağız. Kısacası birçok festivali İstanbul’da Beşiktaş’ımızda birçok insanla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Hazinedar, omzunda duran papağan içinse, “Onun adı Cabbar, özel bir papağandır. Rahmetli Özal’ın papağanıdır” dedi

Bebek Parkı’nda gerçekleştirilen Bebek Şenliği 3 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA