Bakan İşık, Ostim’deki Sanayicileri Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ostim artık kabuğunu kırmış.

5 bin 200 adet işletmenin olduğu 50 binin üzerinde çalışanın bulunduğu OSB’yi aşan adeta bir sanayi kümesi” dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, OSTİM Yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası OSTİM’deki sanayicileri gezen Bakan Işık, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Bir gazetecinin, “OSTİM’de incelemelerde bulundunuz bugün yaptığınız incelemelere göre bir değerlendirme alabilir miyiz” sorusuna Işık, şunları söyledi:
“OSTİM’e aslında uzun zamandır yapmak istediğimiz bir ziyaret vardı. Gerçekten Ostim’de bulunmaktan ve aldığım bilgilerden, yaptığım incelemelerden dolayı çok büyük memnuniyet duyuyorum. Ostim artık kabuğunu kırmış. 5 bin 200 adet işletmenin olduğu 50 binin üzerinde çalışanın bulunduğu OSB’yi aşan adeta bir sanayi kümesi. Kendi içerisinde de kümelenme biçimini başarıyla uygulamış bir yapı oluşmuş Ostim Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerli üretim noktasında özellikle Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Savunma sanayinden, sağlık alanında çok güzel üretim tesislerimiz var. Burası artık firmaları yetiştiren bir sanayi bölgesi niteliğinde.”
“BİZİM ARZUMUZ ŞU; ÜNİVERSİTELERDE SANAYİNİN AYAĞINA GİTSİN”
Ostim’e teknopark kurulacağına ilişkin soru üzerine Bakan Işık, “Ostim’e teknopark kurulma kararını Nisan ayında resmi gazetede yayımlandı. Bakanlar Kurulu kararımız ile Ostim teknoparkımız kuruldu. İkinci teknopark İvedik Organize Sanayi Bölgesinde aştığımız teknoparklar daha çok üniversitelerin bünyesinde kuruluyordu. Bizim arzumuz şu; üniversitelerde sanayinin ayağına gitsin” diye konuştu.

“OSB modelini farklı ülkelerden gelip inceleyenler oluyor. Son zamanlarda böyle bir durum var mı” sorusuna Işık, “Şuanda gerçekten Türkiye’de OSB modeli dünyaya örnek bir model oldu. Gerek Doğu Avrupa ülkelerinden gerek Orta Asya, Kafkaslar, Orta Doğu, Afrika o bölgelerden bizim OSB’ye incelemeye gelen pek çok heyetimiz var. Çok ilgi duyulan bir alan ama burada Ostim’in farklı bir özelliği organize sanayi bölgelerinde bütün fabrikalar kendi üretimlerini yapıp satıyorlar. Herkes üretiyor Ostim onu alıp satıyor” karşılığını verdi

Kaynak: İHA