Add’den ‘bayrağa Saygı’ Yürüyüşü

Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tepki göstererek Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Add’den ‘bayrağa Saygı’ Yürüyüşü

ADD Samsun Şubesi’nin ‘Bayrağa Saygı’ yürüyüşüne CHP İl ve ilçe yönetimi, TGB Samsun Temsilcisi ve vatandaşlar da destek verdi. Öğretmenevi önünde başlayan yürüyüş sırasıyla İstiklal Caddesi ve Osmaniye Caddesi’nin ardından Atatürk Anıtı'nda son buldu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar atan grup Atatürk Anıtı'nda İstiklal Marşı'nı okudu.

İstiklal Marşı'nın ardından basın açıklaması yapan ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir. Bizler tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA