75.yıl Meslek Lisesi Ab Proje Koordinatörü Oldu

Marmaris 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin proje yürütücülüğünü üstlendiği Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Programı kapsamında Marmaris’te bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

75.yıl Meslek Lisesi Ab Proje Koordinatörü Oldu

Öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda Proje Koordinatörü Sedat Sarıoğlu 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin projedeki rolü hakkında bilgi verdi.

75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi eğitimde attığı önemli adımlar ve farklı projelerle adından sıkça bahsettiriyor. 75. Yıl bu kez de Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci Programı kapsamında düzenlenen bir projenin yürütücülüğünü üstlendi. Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi ve METS Yatçılığın proje ortaklığı yaptığı program hakkında bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Alpaslan Selçuk, öğrencilerinde bilgi sahibi olması için proje hakkında bir tanıtım yaparak, okulun üstüne düşen görevlerini anlattı. Selçuk, öğrencilerin aldıkları eğitimlerin sonunda başarı elde ettiklerini söyledi.

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci Programı içinde alan yer alan projemizin akışını tamamladıklarını belirten Alpaslan Selçuk,” Bununla ilgili olarak değerlendirme toplantısı yapıyoruz. 2013 yılında bu projeye başvurduk. Türkiye genelinde 300 Muğla genelinde ise 3 proje kabul edildi. Kabul edilen projelerden bir tanesi de okulumuzun projesi idi. Bu projeyi 4 paydaş okul ile yürütüyoruz. Bu proje kapsamında Avrupa’daki okullarda eğitim aldık. Bu eğitimler sonunda öğrencilerimizle yaptığımız görüşmelerde bu eğitimin çok faydalı olduğunu ve kendilerine çok şey kattığını belirttiler. Öğrencilerimiz Avrupa’da ülkemizi gurur ve başarı ile temsil ettiler. Kendilerini kutluyorum. Eğitim alınan okulların üst düzey yöneticileri öğrencilerimizi çok başarılı buldular. Hatta bazı öğrencilerimiz Türkiye’deki eğitimlerini tamamladıktan sonra Avrupa’da eğitimlerine devam etmek istediklerini söylediler.” Şeklinde konuştu.

2 hafta boyunca İtalya’da eğitim gören öğrencilerden Buğra Taştan, aldıkları eğitimin yanı sıra boş kalan vakitlerini de İtalya’da kültür gezileri yaparak değerlendirdiklerini söyledi.

Taştan; “Proje kapsamında İtalya’da aldığımız eğitimlerin ardında okulumuzda öğretmenlerimize ve öğrenci arkadaşlarımız için bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledik. İki haftalık eğitim için 15 öğrenci 3 öğretmen ile birlikte İtalya’nın Napoli şehrine gittik. Eğitimden kalan zamanlarda da İtalya’nın kültürünü ve yaşam biçimini tanımaya çalıştık. Bu güzel ve verimli bir gezi oldu. Eğitimlerimiz çok ciddi bir şekilde verildi.

Projenin tüm aşamalarında çok ciddi çalıştık. Bu ciddi çalışmalar sonunda projemiz kabul edildi. Bu eğitimleri aldığımız için kendimi çok şanslı hissediyorum. Herkes bu fırsatı yakalayamaz. Eğitimler sonunda sertifikalarımızı aldık. Aldığımız teorik ve pratik eğitim sonucu mesleki anlamda diğer arkadaşlarımızdan bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum. Okulumuzdan mezun olduktan sonra mesleğimi yaparken bu eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyorum.”dedi.

75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Denizcilik bölümü öğrencilerinden Behçet Oktay Çelik ise proje kapsamında eğitim için Almanya’ya gittiğini belirtti.

Çelik, Almanya’da aldıkları eğitimlerle ilgili bilgi vererek, “Aldığımız eğitimler çok özel eğitimlerdi. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Gelecekteki mesleğim içinde güzel bir deneyim ve kazanç oldu. Proje kapsamında Hollanda’ya giden Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi öğrencisi İlker Berber, ise aldıkları eğitimlerle ilgili olarak “Benim için çok faydalı oldu” dedi.

Kaynak: İHA