Kemer'deki Ruslar '9 Mayıs Zafer Günü'Nü Kutladı

Kemer'deki Ruslar, 9 Mayıs Zafer Günü'nü kutladı.

Tatilciler ve ilçede yaşayan Ruslar, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle bayramlarını coşkuyla kutladı. Kemer'de kurulan Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği (VELES), Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda 9 Mayıs Zafer Bayramı ve Anma Günü (Den Poredi) Fotoğraf Sergisi açtı.
Açılışa, Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Döşemaltı Kaymakamı Mehmet Baygün, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Kahraman Üraz ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Cevheroğlu, 9 Mayıs tarihinin sadece Ruslar için değil, tüm dünyada demokrasinin gelişmesi adına önemli bir gün olduğunu belirtti.

Cevheroğlu, "Naziler, Rusya'yı ele geçirmesi halinde Rusya'ya ve bütün Avrupa'ya egemen olacaklardı. Dünyada demokrasi olmayacaktı. Misafirimiz olan milyonlarca Rus vatandaşının bu özel gününü hep beraber paylaşıyoruz" diye konuştu.

VELES Kemer Şubesi Başkanı Nadezda Pelit'e böyle bir organizasyonu hayata geçirdikleri için teşekkür eden Cevheroğlu, Türkler ile Ruslar'ın Karadeniz'in iki kıyısında yaşayan, tarihte kimi zaman savaşan, kimi zaman da iyi ilişkiler kuran iki millet olduğunu kaydetti.

Pelit ise 9 Mayıs Zafer Bayramı'nın kendileri için önemine değinerek, Rusya'nın bağımsızlığı için cephede mücadele etmiş, atalarını anma borcunu ödediklerini söyledi.

Serginin açılışının ardından dernek üyeleri, Kemer Sanat Sokağı'na stant kurdu.
Kaynak: AA